A klasszikus családmodellről prédikált az idős lelkész, bilincsben vitték el

égő kereszt keresztényüldözés

Durván ráncigálva tartóztattak le egy 71 éves lelkészt London egyik külvárosi részén, miután a klasszikus családmodellről, illetve a férfi és nő közötti házasságról beszélt egy utcai rendezvényen. A hatóságokhoz érkezett bejelentések szerint a lelkész prédikációja gyűlöletbeszédet és homofób kijelentéseket tartalmazott.

John Sherwood lelkész és társa az észak-nyugat londoni külváros, Uxbridge központjában tartott nyilvános prédikációt, ahogy azt korábban már többször is tették. Legutóbb azonban többen bejelentést tettek a lelkész ellen, akit végül le is tartóztattak, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Kísértetiesen hasonló események játszódnak le a jelen Nyugat-Európájában, mint amik a kommunista diktatúrák legsötétebb éveiben történtek. Egy lelkész már nem beszélhet szabadon vallási tanításairól, ha pedig mégis megpróbálná, a véleményrendőrség azonnal lecsap. A brit rendőrök a fizikai erőszaktól sem riadnak vissza, ha a szólásszabadság korlátozásáról van szó.

A két prédikátor arról beszélt, hogy hogyan távolodik el a brit társadalom a keresztény értékektől. Szerintük ez megmutatkozik például a házasság újraértelmezésében, az azonos neműek házasságával, amit ők a bibliai tanítás elleni támadásnak minősítettek. Sherwood lelkész prédikációjában a Biblia verseire hivatkozva kifejtette, Isten célja az emberiség megteremtésekor az volt, hogy az emberek családokban éljenek, a családok élén pedig egy anya és egy apa álljon, ne pedig két anya vagy két apa. A lelkész arról is beszélt, hogy Isten csak két nemet, férfit és nőt teremtett.

keresztényüldözés lelkész rendőrök

Sherwood lelkész és a rend éber őrei (Forrás: Youtube/Pastor John Sherwood Arrest

A házmestertempó azonban ezúttal is megmutatkozott, néhány önérzetes személy feljelentést tett a rendőrségen. Ennek következtében a rend őrei rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, félbeszakítva az igehirdetést. A hatóság emberei arról tájékoztatták a lelkészt, hogy három panasz is érkezett a prédikációval kapcsolatban. A feljelentők szerint a beszéd homofób kijelentéseket tartalmazott, ezzel pedig ijedtséget és szorongást okoz.

A prédikátorok felhívták a rendőrség figyelmét arra, hogy ők vallásuk meggyőződéseiről beszélnek, a rendőrség szerint azonban bizonyos témákról nem lehet beszélni nyilvános helyen, mert az sérthet másokat.

Bár a lelkészek felvetették, hogy őket az LMBTQ-felvonulás sérti, a hatóság ezt az érvet nem fogadta el. Sherwood lelkész azt is hangsúlyozta, hogy szólásszabadság van, és a panaszok miatt még nem fogja abbahagyni az igehirdetést, ha pedig valakinek nem tetszik, amiről beszél, akkor szabadon távozhat.

Nem tudták megfélemlíteni

Miután azonban a prédikátor fontosabbnak ítélte meg vallási meggyőződését, és folytatta beszédét, többen – akik magukat biszexuálisnak és leszbikusnak vallották – közbekiabáltak, és homofóbiával, illetve gyűlöletbeszéddel vádolták meg a lelkészt.

A hatóságok ezután közbeléptek, elvették Sherwood Bibliáját, durván ráncigálva megbilincselték az idős férfit, és letartóztatták, amiért nyugtalanságot és szorongást okozott.

Sherwoodot egy éjszakára egy rendőrségi fogdában tartották, és bár másnap dél körül elengedték, jelenleg is eljárás folyik ellene.

A kommunista diktatúrák túlkapásait és keresztényellenes támadásait idéző esetről videó is készült, melyet itt megtekinthetnek:

Nyugat-Európában egyre súlyosabb problémát jelent a keresztényüldözés. Tévhit, hogy csupán a harmadik világbéli országokban létezik a jelenség, egyre inkább érinti az öreg kontinens keresztény közösségeit is.

Világszerte fokozódik a vallásszabadság korlátozása

Újra bíróság előtt a „homofób” keresztény cukrász

Digitális keresztényüldözés: szabadon szítják a gyűlöletet a vallásgyalázó mémoldalak a Facebookon

Forrás: V4NA

Iratkozzon fel hírlevelünkre