Digitális keresztényüldözés: szabadon szítják a gyűlöletet a vallásgyalázó mémoldalak a Facebookon

Ateista mémoldalakon folyik a kereszténygyűlölet.

Magyar Ateista Mémbázis

Kereszténygyűlölet, vallásellenesség, hívők elleni uszítás. Ezekkel találkozhat az ember, ha egy ateisták által üzemeltetett úgynevezett mémoldalra téved.

Magyar Ateista Mémbázis néven lehet megtalálni a magyar kereszténygyűlölők fellegvárát Facebookon. A 36 ezer követővel rendelkező oldal saját bevallása szerint „nem kifejezetten a kereszténység ellen irányul, egyformán nem toleráljuk egyik vallást sem”. Ez az állítás azonban csak papíron állja meg a helyét, elvétve találkozhatunk csak más vallásokat támadó képekkel és posztokkal. Véleményük szerint a valláskritika nem gyűlöletbeszéd, és ők nem utálják a vallásos embereket, csak a vallást, mint ideológiát kritizálják. Érdekes gondolat, hogy mások ellen irányuló, csupán felekezeti hovatartozásukból fakadó uszítást nem tartják gyűlöletbeszédnek. Ahogy az sem zavarja őket, hogy fals és hazug vádakkal illetik az egyházakat. A keresztényellenes fake newsok leleplezése céljából egyébként cikksorozatot indított a Vasárnap.hu, ezeket az írásokat itt lehet megtalálni.

Digitális keresztényüldözés az Ateista Mémbázis oldalon.

Forrás: Facebook/Magyar Ateista Mémbázis

Az oldal leírását tovább olvasva kiderül, hogy honnan fúj valójában a szél, hiszen többek között az LMBTQ, a női reprodukciós jogok védelme (azaz az abortusz népszerűsítése) és az eutanáziapártiság témaköreiben is találhatnak itt tartalmakat a lelkes militáns ateisták. Szépen összekapcsolódik a kereszténygyűlölet és a balliberális ideológiák, ami valószínűsíthetően senkit nem lep meg. A tény, hogy egy ilyen oldal szabadon működhet Facebookon, azt mutatja, a keresztényüldözés nemcsak a fizikai, de a digitális térben is ijesztő tempóban zajlik. Az oldal követői radikalizálódnak, és még inkább erőszakosabban fogják gyűlölni hívő embertársaikat.

A Magyar Ateista Mémbázis mellett korábban létezett egy másik kereszténygyűlölő Facebook-oldal, melynek neve Szórakoztató Valláskritika volt. Ezt már törölték, feltehetően a még Zuckerbergék számára is túlzottan szélsőséges kirohanásaik miatt. Röviden annyit kell róla tudni, hogy nevével ellentétben se nem szórakoztató nem volt, se valláskritikát nem tartalmazott.

Nem csak az ilyen, és ezekhez hasonló „mémoldalakon” és társult „tudománypárti” csoportokban találkozhatunk szélsőséges kereszténygyűlölettel hazánkban. A balliberális pártok, és közülük kiemelkedve a Demokratikus Koalíció előszeretettel uszít vallási közösségek ellen, sőt, kampányolnak ellenük. Nem titok, hogy hatalomra kerülésük esetén drasztikusan tervezik megvonni az egyházak támogatásait. Gyurcsány egyik leghűségesebb propagandistája, Homonnay Gergely is gyakran szít gyűlöletet a keresztények ellen, mindezt a magát feminista teológusnak tituláló Perintfalvi Ritával karöltve.

Forrás: Facebook/Magyar Ateista Mémbázis

Fanatikus ateisták

Az ateisták egy része egyébként kifejezetten szektás viselkedést mutat, amiről durva és gyűlölködő kirohanásaik tanúskodnak. Utálják a vallásos embereket, és a kommentekben minden erejüket bevetve próbálják őket áttéríteni saját, szegényes világképük szerint. Fontos, hogy ez nem általában igaz az ateistákra, hiszen számos ember van, aki nem tagja egyetlen vallási közösségnek sem, nem hisz Istenben, de ezt nem is hangoztatja, nem érzi feladatának mások erőszakos „térítését”. A fentiek csupán az ateisták egy apró, de annál hangosabb és vadabb kisebbségére igazak. Bizonyára sokan találkoztak már olvasóik között is nevetségesen szánalmas és minden észszerűséget nélkülöző érveikkel.

Egy „kedves” ateista kommentje, ami még a finomabbak közé tartozik.

Ennek a típusnak gyakori mondatai a „beszélgess csak a képzeletbeli barátoddal”, vagy a pedofil papozás, esetleg egyéb megalapozatlan érvek durrogtatása. Mindezekkel csupán saját lelki szegénységükről adnak tanúbizonyságot, így érdemes a helyén kezelni őket. Ha érvekkel próbálnánk harcba szállni ellenük, rögtön átváltanak személyeskedésbe és gyűlölködésbe, éppen ezért a legészszerűbb megoldás közönyt alkalmazni velük szemben. Valamiért ők nem elégedettek saját életükkel (nyilvánvalóan, hiszen hiányzik belőle a transzcendencia), és az ebből fakadó frusztrációjukat a vallásos embereken igyekeznek levezetni. Nem gyűlölni vagy megveti kell őket, hanem imádkozni lelkükért, hátha egyszer megtalálják a boldog élet felé vezető utat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre