Dobrev Klára bagatellizálja a 2006-os rendőrterror valódi arcát

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje bagatellizálja és eltagadja a 2006-os rendőrterror valódi arcát és a gyurcsányi hatalomgyakorlás módszertanát, amikor arról beszél, büszke férje őszödi beszédére – erről Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő, ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

Gaudi-Nagy Tamás – aki a civileket képviselte a 2006-os jogsértések ügyében – elmondta, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány Ferenc nem mondott le, sőt „igazságbeszédként” hivatkozott a beszédére. Az elementáris erejű tiltakozáshullámra az akkori miniszterelnök megtorlást indított a lakosság ellen, ezt pedig nem árt felidéznie a mostani lelkes ellenzéki fiataloknak – mondta az ügyvéd.

Úgy vélte, amennyiben Dobrev Klára és társai, Gyurcsány Ferenccel a háttérben hatalomra kerülnek, egy tüntetés során könnyen viszontláthatjuk a 2006-os szisztematikus, véres rendőrterrormódszert.

Gaudi-Nagy Tamás szerint az akkori politikai elit tagjai szisztematikusan, évek óta tagadják ezeket a bűnöket, ennek pedig komoly veszélye van a jövőre nézve.

„Amikor ők jogállam-helyreállításról beszélnek és egyben mentegetik a 2006-os bűnöket, illetve tagadják, akkor pillanatnyi kételye ne legyen senkinek, hogy itt tulajdonképpen a hatalom akár ilyen módszerekkel való megszerzésének, vagy ilyen módszerekkel való megtartásának a programját hirdetik” – jelentette ki.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre