Azbej Tristan a Kossuth rádióban: Orbán Viktor cselekedett helyesen, amikor lezárta a határokat

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a boszniai misszió második napján adott telefonos interjút.

A bosnyák fővárosból, Szarajevóból adott telefonos interjút Azbej Tristan a Kossuth rádiónak. A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárát a boszniai misszió második napján sikerült utolérnie a rádió munkatársainak, Azbej Tristan a négyperces bejelentkezés során beszélt az eddigi tárgyalásokról, továbbá a Bosznia-Hercegovinában, különösen a Bihács régiójában uralkodó, a hazánkat is fenyegető illegális migráció okozta helyzetről és a Hungary Helps – Magyarország segít programról. 

Az államtitkár elmondta, a tárgyalópartnerei is egyetértettek abban, hogy

Orbán Viktor és a magyar kormány cselekedett helyesen, amikor lezárta az ország határait az illegális migráció előtt. 

Azbej Tristan arról is beszélt, hogy az illegális migráció egészségügyi kockázatot is rejt magában, különös tekintettel a koronavírusra. Az államtitkár szavaiból kiderült, hogy a migránsok egy része nem tartja be a járványvédelmi szabályokat. Beszélt ezek mellett arról is, hogy Bihács régiót hogyan érintette a világjárvány, többek között gyakorlatilag megszüntetve a turizmust.

 

A szél ott fúj, ahol akar

A keresztények ellen irányuló népirtás nem sérti a Facebook alapelveit

Azbej Tristan: Imádkozzunk a Szentföld békéjéért!

Kiemelt kép forrása: Facebook, Azbej Tristan hivatalos oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre