A szél ott fúj, ahol akar

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Hepls rogram megvalósításáért felelős államtitkár közösségi oldalán bibliai idézettel köszöntötte az iraki közösséget: „A szél ott fúj, ahol akar, hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön és hova megy. Így van vele mindenki, aki a Lélekből született.” (Jn 3,8)

Ez a népirtást túlélő iraki keresztény közösség Lélekből született. Méghozzá újjászületett: 2014-ben az Iszlám Állam dzsihadistái lemészárolták és elüldözték otthonaikból őket. 2016-ban a Hungary Helps – Magyarország segít segítségével az elüldözött 1300 családból ezer visszatérhetett szülőföldjére. Azóta évről évre közel száz gyermek járulhat elsőáldozáshoz ezen a napon – írta bejegyzésében Azbej Tristan.

„Pünkösdkor, a Szentlélek eljövetelét ünnepelve az Egyház születésére is emlékezünk. Imádságban csatlakozom ezekhez a tell-aszkufi keresztényekhez, mert ők nem tankönyvekből tanulták meg, mit jelent mindez, hanem saját bőrükön, életük konkrétságában tapasztalták meg: a szél ott fúj, ahol akar. Így vált az elvetett mag termővé.” – olvasható az államtitkár üzenetében.

 

Forrás: Facebook/Azbej Tristan

Iratkozzon fel hírlevelünkre!