„A férfi nem tud teherbe esni” – írta a spanyol politikus, majd letiltotta a Twitter

Francisco José Contrerasnak, a spanyol jobboldali Vox párt egyik politikusának, ideiglenesen felfüggesztette a Twitter a profilját, mert úgy ítélte meg, hogy a „férfi nem eshet teherbe" megjegyzésével megsértette a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos irányelveket.

Francisco José Contreras

Francisco José Contreras, a Vox politikusa – A kép forrása: Francisco José Contreras Facebook-oldala

Contrerast 12 órára zárták ki Twitter-fiókjából, mert azt állította, hogy „Ez hazugság. A férfi nem tud teherbe esni. Nincs méhe, sem petesejtje.” A keresztény politikus tweetjében mindössze egy újságcikkre reagált, amelyben egy transznemű férfi bejelentette, hogy apa lett, miután életet adott gyermekének.

Az esetről a politikus egy felháborodott Facebook-bejegyzésben számolt be, majd hozzátette, „hogy ez már fasiszta biológia. Legközelebb megpróbálom a 2 + 2 = 4-et”.

A Twitter azzal vádolta Contrerast, hogy megsértette a szabályzatát, amely tiltja az olyan anyagok közzétételét, amelyek faji, etnikai hovatartozás, szexuális irányultság vagy nemi hovatartozás alapján fenyegetnek vagy erőszakot hirdetnek mások ellen. Az eredeti posztot természetesen törölte a közösségi hálózat.

„Továbbra is ki fogjuk mondani az igazságot az emberi természetről. A biológiai igazságot nem szabad »gyűlöletbeszédnek« tekinteni. Ez biológia, nem bigottság” – reagált a történtekre Contreras.

Francisco José Contreras

Francisco José Contreras, a Vox politikusa – A kép forrása: Francisco José Contreras Facebook-oldala

A Facebookon sokan támogatásukról biztosították a politikust, a techóriás cenzúráját elítélve. Válaszul többen elkezdték megosztani a #AManCannotBePregnant hashtaget.

Mások Gilbert Keith Chesterton 19. századi angol író, filozófus és kritikus megjegyzéseit idézték, aki arra figyelmeztetett, hogy „hamarosan olyan világot fogunk élni, amelyben egy embert leüvölthetnek azért, mert azt mondja, hogy kettő meg kettő az négy…”, és egy nap „felakaszthatnak egy embert azért, mert azzal a hírrel őrjíti a tömeget, hogy a fű zöld”.

A Twitter egyébként korábban már 24 órára letiltotta a Vox párt hivatalos fiókját is a januári regionális választások idején, miután egy posztban a magas bűnözési rátát az észak-afrikai bevándorlókkal hozta összefüggésbe.

Forrás: RT

A Bibliából idézett a volt finn belügyminiszter, akár 6 év börtönt is kaphat

Egy angliai iskola feljelentett egy lelkészt a terrorelhárításnál, amiért azt mondta a diákoknak, hogy nem kell egyetérteniük az LMBTQ-ideológiával

A liberális cenzúra a YouTube-on is eluralkodik

A kiemelt kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre