A Bibliából idézett a volt finn belügyminiszter, akár 6 év börtönt is kaphat

A Family Research Council jelentette, hogy büntetőeljárást indítottak Päivi Räsänen, Finnország volt belügyminisztere, a kereszténydemokraták vezetője ellen, amiért a Rómaiakhoz írt levél 1:24-27. versét osztotta meg Twitterén egy kép formájában.

A Twitter-bejegyzés az Evangélikus-Lutheránus Finn Egyház Pride felvonuláshoz való csatlakozását kritizálta, írja a caldronpool.com. A poszt miatt nyomozás indul, és amennyiben Päivi Räsänen nem vonja vissza állításait, akkor akár hatéves börtönbüntetést is kaphat. Az ügyészek érvelése szerint a Pál apostol szavait szó szerint idéző tweet „sértette a homoszexuálisok egyenlőségét és méltóságát”.

Egy finn sajtóban megjelent cikk állítása szerint a vádakat három különböző ügyben emelték. Ezek az ügyek Räsänen házassággal kapcsolatos keresztény-konzervatív meggyőződésével kapcsolatosak, melyeknek a politikus nyilvánosan, írásaiban, a közösségi médiában adott hangot.

Egy másik cikk Räsänen 2004-ben megjelent, Férfinak és nőnek teremtette őket: A homoszexuális kapcsolatok kihívást jelentenek a keresztény emberfelfogás számára című könyvecskéjét említette a vádak valódi középpontjaként. A kötetben a kereszténydemokrata amellett érvel, hogy a homoszexualitás „szexuális anomália”. Emellett kritizálja az azonos neműek házasságának kulturális elfogadását, és felvázolja az önkényes tételeken alapuló, elnyomó, LMBTQ-párti törvények veszélyeit.

Räsänent gyűlöletbeszéddel vádolták meg, ám ő visszautasította ezt. Azt közölte az ügyészekkel, hogy

„Nem látom, hogy bármilyen módon megsértettem volna a homoszexuálisokat, hiszen mindig is kitartottam amellett, hogy az emberi méltóságukat és az emberi jogaikat védjük meg és tartsuk tiszteletben.”

A Family Research Council szerint Räsänen eltökélt szándéka volt elérni, hogy a szólás- és vallásszabadságot, „amelyet nemzetközi egyezmények és [Finnország] alkotmánya egyaránt garantál, tiszteletben tartsák”.

Finnországban 2017-ben legalizálták az azonos nemű párok házasságát, a kérdéses könyv viszont ennél jóval korábban, 2004-ben jelent meg.

Nyugat-Európában egyre gyakoribbak a keresztényellenes támadások, fizikai és jogi eszközökkel egyaránt. A szólásszabadság korlátozása mindennapossá vált a kontinens haladóbbnak nevezett országaiban. Nemrégen portálunk is beszámolt arról, hogy egy angliai iskola feljelentett egy lelkészt a terrorelhárításnál, amiért azt mondta a diákoknak, hogy nem kell egyetérteniük az LMBTQ-ideológiával. Szintén az Egyesült Királyságban egy lelkipásztort azért tartóztattak le a rendőrök, mert a hagyományos családmodellről prédikált. A Vasarnap.hu arról is írt adott, hogy egy friss jelentés szerint egyre nő a keresztényellenesség Franciaországban.

Egy angliai iskola feljelentett egy lelkészt a terrorelhárításnál, amiért azt mondta a diákoknak, hogy nem kell egyetérteniük az LMBTQ-ideológiával

A klasszikus családmodellről prédikált az idős lelkész, bilincsben vitték el

Egyre nő a keresztényellenesség Franciaországban

Iratkozzon fel hírlevelünkre