Családügyi Innovációs Központot nyitott a Kopp Mária Intézet

Nemzetközi szinten is egyedülálló kezdeményezésként Családügyi Innovációs Központot nyitott a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) május 15-én, a Családok Nemzetközi Napján.

A KINCS Smart Family Centrum gazdasági és társadalmi szervezetekkel együttműködve azon dolgozik majd, hogy minél több értékes, a családokat támogató innovatív, okos megoldás jöjjön létre Magyarországon. Egyúttal pedig a családok életét megkönnyítő, jólétüket és jóllétüket segítő startupok számára hirdeti meg a KINCS Smart Family Nagydíj 2021 pályázatot.

Novák Katalin családokért felelős miniszter a KINCS Smart Family sajtótájékoztatóján (Fotó: KINCS, Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért)

A KINCS Smart Family Centrum hat kategóriában keresi a leginnovatívabb startupokat. A 6 millió forint összdíjazású versenyre augusztus 15-éig lehet jelentkezni. A legjobb pályázatokat neves szakmai zsűri választja ki.

Az élet szinte minden területén figyelmet kapott már az innováció, ezért a magyar családok életében is alapvető fontosságú, hogy elérhetőek és hozzáférhetők legyenek a modern, okos megoldások. A KINCS Smart Family Centrum célja egy olyan platform létrehozása, amely támogatja és katalizálja a családok életét kényelmesebbé tevő megoldásokat. A magyar startup vállalkozások okos megoldásainak támogatásával, a KINCS Smart Family Nagydíj 2021 startup verseny hozzájárulásával nagyobb teret nyerhet az innováció a családok életében.

A pályázó startupok hat kategóriában indulhatnak:

1. Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért
2. E-egészség – új orvosi technológiák a családok egészségének megőrzése érdekében
3. A jövő oktatása – modern oktatási technológiák a különböző generációk számára
4. Okos családi otthonok
5.  Családi kassza – pénzügyi tudatosság a családban
6.  Zene és kreatív megoldások a családnak – szórakozási és fejlődési lehetőségek az együtt töltött minőségi időben

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért igazgatója a sajtótájékoztatón (Fotó: KINCS, Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért)

A beérkező pályázatokat szakmai zsűri értékeli majd, amelynek tagjai: Novák Katalin, családokért felelős miniszter; Béres Marcell, a Béres Gyógyszergyár Zrt. innovációs és portfóliómenedzsment igazgatója; Böszörményi Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója, a Design Terminal vezetője; Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója; Jörg Bauer, a Tungsram Csoport elnök-vezérigazgatója; Prof. Dr. Aczél Petra, a Társadalmi Jövőképesség Kutatóközpont senior kutatója, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora és Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója és Fűrész Tünde, a KINCS elnöke.

A pályázaton a legjobb női vállalkozó különdíjban részesül, valamint a döntőbe jutó startupok a 6 millió Ft keretösszegű díjazáson túl PR- és kommunikációs lehetőséget kapnak.

A versenyre 2021. augusztus 15-ig lehet jelentkezni, az eredményhirdetés pedig várhatóan 2021. november 18-án lesz a Smart Family Fesztiválon. A KINCS Smart Family Nagydíj 2021 startup verseny minden részlete, a pontos versenykiírással, időpontokkal, fordulókkal, a kategóriák megnevezésével és a díjazás rendszerével a www.smartfamily.hu  honlapon megtalálható.

 

 

Fűrész Tünde: A családnak nincs alternatívája

KINCS: A járványügyi intézkedéseket a többség elfogadja

A roma közösségekben is egyre kevésbé ismerik a saját kultúrájukat

Kiemelt képünk forrása: KINCS, Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért

Iratkozzon fel hírlevelünkre