Biden „nagyon katolikus elnök” a The Washington Post szerint

Prominens katolikus személyek reagáltak a The Washington Post nemrég megjelent tweetjére, amely szerint „az amerikai katolikus püspökök egy egyre növekvő jobboldali csoportja összeütközésbe került egy nagyon is katolikus elnökkel, aki támogatja az abortuszjogokat”.

Brian Burch, a Catholic Vote elnöke azt bírálta, hogy a média felmagasztalja Biden állítólagos katolicizmusát – írja a Catholic News Agency.

„Joe Biden sajtótitkára rendszeresen »hívőnek« nevezi őt. A The Washington Post pedig egyetlen lehetőséget sem szalaszt el, amikor »nagyon katolikusnak« hívhatja az elnököt.” 

„Évtizedek óta a közhivatalnokok semmibe veszik az egyház felhívását az ártatlan emberi élet védelmére”– tette hozzá Burch.

A lap április 29-i cikkében arról értekezett a szerző, hogy a katolikus egyházon belül mély politikai szakadék húzódik, és rávilágított az egyházon belüli heves vitákra, melyek arról szólnak, hogy Biden részesülhet-e a szentáldozásban, miközben nyilvánosan támogatja az abortuszt és számos egyéb, az egyház tanításával szembemenő szabályozást.

„A püspöki konferencia kétharmadának támogtására van szükségük ahhoz, hogy elfogadjanak egy dokumentumot, és a szakértők nem értenek egyet abban, hogy mi lesz a konferencia végső álláspontja a témáról”

 – olvható a cikkben, utalva az abortuszpárti politikus szentáldozásáról szóló vitáról.

Burch elmondta, szerinte egyértelmű, hogy a The Washington Post nem csupán tárgyszerűen tudósít a történésekről, hanem mélyen érdekelt a vita befolyásolásában is.

Grazie Pozo Christie, a miami katolikus egyesület politikai tanácsadója szintén elítélte, hogy Biden szembeszegült a katolikus tanítással.

„Az elnök azon döntése, hogy hívő katolikusnak mutatja magát, miközben egyedülálló hatalmi pozíciójából egy olyan javaslatot terjeszt elő, amely nyíltan ellenséges az alapvető egyházi tanításokkal szemben, zavart és megosztottságot okoz”

– mondta a tanácsadó.

Keresztényellenes politika

Biden elnök első száznapos hivatali ideje alatt agresszív abortuszpárti menetrendet terjesztett elő, minden eddigi elnöknél jobban pártolja az abortuszt. Hatályon kívül helyezett többek között számos, a Trump-kormányzat által a meg nem született gyermekek védelmében hozott intézkedést. Emellett visszavonta az abortált csecsemők magzati szöveteit és szerveit felhasználó, szövetségi finanszírozású kutatásokra vonatkozó korlátozásokat, visszavonta a külföldön végzett abortuszok közvetlen finanszírozását tiltó rendelkezést, és egy sor abortuszpárti politikust jelölt a kormányzat kulcspozícióiba.

De nem csak az abortusz kérdéskörét illetően helyezkedik szembe a keresztény értékrenddel a magát katolikusnak mutató demokrata elnök. Az LMBTQ-jogokat és a nemátalakító műtéteket is erőteljesen támogatja. Egyebek mellett keresztény orvosokat kényszerítene nemátalakító műtétek elvégzésére. Fontos megjegyezni, hogy négyéves elnöki ciklusának még csupán az egy tizenötöd része telt el, tehát kijelenthető, hogy még mindig nem láttuk a halálpárti elnök igazi arcát.

 

Biden minden eddigi elnöknél jobban pártolja az abortuszt

Biden meghajolt az abortuszpárti aktivisták előtt

„Merészebb” abortuszpolitikát vár el a Planned Parenthood Bidenéktől

Keresztény orvosokat kényszerítene a Biden-kormány nemátalakító műtétek elvégzésére

Iratkozzon fel hírlevelünkre