Hiába az elhunyt kollégák, Dobrev Klára tagadja a vakcinák hatékonyságát

A KDNP frakciószóvivője szerint a baloldal továbbra is oltásellenes kampányt folytat, sőt, új lendületet is adott neki.

Nacsa Lőrinc az MTI-hez szombaton eljuttatott videonyilatkozatában azt mondta, Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő az ATV műsorában „megkérdőjelezte és letagadta” az orosz és a kínai vakcina hatékonyságát.

A kormánypárti politikus leszögezte, az említett vakcinákat a magyar szakemberek alaposan megvizsgálták, és mostanáig már több százezer embert oltottak be velük Magyarországon, valamint több milliót a világon.

„Gyurcsány felesége tehát nemcsak a valóságnak, de a magyar szakemberek véleményének is ellentmond, letagadja és semmibe veszi őket, ráadásul szavaival el akarja bizonytalanítani az embereket az oltásban”– fogalmazott Nacsa Lőrinc.

Szerinte ebből is látszik, hogy az oltásellenes kampány nem ért véget a baloldalon. „Mi a Fidesz-KDNP-nél azt kérjük, hogy ne hallgassanak az oltásellenes baloldalra, ne figyeljenek az oltásellenes kampányukra”– üzente a frakciószóvivő.

Nacsa Lőrinc azt kérte, aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra, hogy „minél hamarabb legyőzhessük a vírust”.

„Minden vakcina, amit a magyar hatóságok megvizsgáltak és ellenőriztek, hatásos és megfelelő, bátran oltassa be magát mindenk”– hangsúlyozta a politikus.

Hataloméhség kontra józan belátás

Március végén hunyt el két, az oltásellenes kampányban is részt vállaló DK-s politikus is, akik feltételezhetően – amennyiben nem utasítják vissza a felkínált vakcinát – még élhetnének. Dobrev Klára annak ellenére, hogy maga is elkapta a fertőzést és közvetlen kollégái is a fertőzésben haltak meg, töretlenül folytatta tovább oltásellenes magyarországi körútját.

(MTI nyomán)

Mint a tavalyi hó, úgy tűnt el a DK oltásellenes petíciója

Iratkozzon fel hírlevelünkre