Két DK-s politikus talán még élne, ha nem hiszi el Gyurcsány oltásellenes hazugságait

A Demokratikus Koalíció elnöke sokak életét sodorja veszélybe azzal, hogy lebeszéli őket a keleti vakcinák beadatásáról.

A közelmúltban két DK-s politikus is koronavírus-fertőzés következtében vesztette életét. Gyűrüs Károly, a párt tatai önkormányzati képviselője március 22-én, Penz András, a Demokratikus Koalíció Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselője pedig március 26-án hunyt el.

A kettejük tragédiájában az a közös, hogy minden bizonnyal elhitték, sőt a Facebookon terjesztették Gyurcsány Ferenc keleti vakcinákkal kapcsolatos hazugságait, s mindketten megosztották a saját a közösségi oldalukon a Demokratikus Koalíció petícióját, ami a kínai vakcinával történő oltás ellen tiltakozik. (Gyűrűs Károly nyilvános profilján cikkünk megjelenésekor már nem volt fent a megosztás.)

forrás: Facebook

forrás: Facebook

Gyűrüs Károly kapcsán ráadásul felmerül a gyanú, hogy attól a Dobrev Klárától kaphatta el a fertőzést, aki a járvány harmadik hullámában távolságtartás és maszk viselése nélkül járta az országot (Gyűrüssel Tatán találkozott). 

Penz András esete pedig azért érdekes, mert a Facebookon március 2-án azt írta, hogy nincs beoltva, a felesége viszont már megkapta a vakcinát, ráadásul éppen a kínait. Ez alapján akár az is feltételezhető, hogy a DK politikusa – kitartva Gyurcsány Ferenc kínai vakcinát kritizáló álláspontja mellett – elutasította az oltást, ami megmenthette volna az életét.

A két Gyurcsány-párti képviselő szörnyű tragédiája csak a jéghegy csúcsa. Ha tudták volna, hogy bő két hónappal a petíció megosztása után már nincsenek az élők sorában koronavírus-fertőzés miatt, talán másképpen ítélik meg a helyzetet.

Vajon hány olyan DK-szimpatizáns magyar honfitársunk van, aki azért utasította vissza a kínai vagy az orosz vakcinát (majd vesztette életét a koronavírus miatt), mert a szakemberek helyett Gyurcsány Ferencnek hitt?

Erről korábban Rétvári Bence, a KDNP politikusa is beszélt a parlamentben:

 

Kiemelt képünk forrása: MTI

 

A baloldal túl messzire ment, oltásellenes politikát folytat

Szlávik: Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a szabályokat

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!