Szaxofonszóló Istennek – nagyitól

Egy nagyi szaxofon szólóval dicsőítette Istent

Cathy Hernández megmutatja, hogy Isten dicsőítése nem függ az életkortól, és lehetséges a könnyűzenével. Mindezt bravúros hangszerkezeléssel párosítja. Azok számára, akik azon a véleményen lennének, hogy a Istent csak a fiatalok képesek könnyűzenével dicsőíteni, érdemes megtekinteniük az alábbi videót.

Szaxofonszóló! Ezzel dicsőítette Istent egy meglehetősen nagyi alkatú hölgy az egyik, minden jel szerint valamelyik nem katolikus keresztény felekezet templomában. Chris Tomlin How Great Is Our God (Mily’ nagy vagy, Urunk) című számát adta elő.

Bár helyesebb úgy fogalmaznunk, hogy ez nem előadás volt, hanem sokkal inkább egy tüzes dicsőítés szaxofon segítségével. Az idősödő öregasszony, a legjobbakat megszégyenítő, bravúros hangszerkezeléssel és intonálással szólózott Isten dicsőségére, amelybe igyekezett a jelenlévőket is bevonni.

Van, aki talán azt gondolja, hogy a dicsőítésvezetéshez csak a legkülönlegesebb emberek értenek, akik kiemelkednek a többiek közül. Chris Tomlin szerint a színpad akadály is tud lenni a vezető és a dicsőítés résztvevői között. Az emberek sokszor azt gondolják ilyenkor, hogy az előadónak valamiből több van. Pedig

a dicsőítésvezető ugyanolyan ember, mint bárki más, csak Isten megadta neki azt az ajándékot, hogy jelenlétével segítsen az embereknek közeledni Isten felé – mondta a népszerű keresztény zenész.

A szaxofonszóló nagyijának esete is tökéletesen bizonyítja, hogy a könnyűzene immár olyan zenei köznyelv, amely egyetemességével képes áthidalni a generációk közötti különbségeket. Így létrejöhet az egyedül szent Isten zenei dicsőítése, mindenki számára felfogható módon és maximális igényességgel.

Köszönjük – így ismeretlenül is – ennek a kedves nagyinak, hogy a szíve Istenért dobog, és a mi szíveinket is képes megdobogtatni. Íme, a videó, amely bár nem mai, az egyedül hatalmas Istenről szóló üzenete azonban örök!

 

 

Sokkal jobb a zenét ajándékba kapni, mint szerezni

A kiemelt kép forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre