Chris Tomlin a teremtett világ láttán a Teremtőt dicsőíti

Sokszor hallunk ma aggódó hangokat, látva a teremtett világ ökológiai pusztulását. Természetesen hatalmas felelősségünk van abban, hogy az ajándékba kapott Földet és mindent, ami csak rajta van, őrizzük, védjük a kizsákmányolás helyett. Ám sokszor elfelejtkezünk arról, hogy hálát adjunk Istennek mindazért, ami körbeveszi az életünket. Chris Tomlin a Laudato Si' attitűdjével dicsőíti a Teremtőt a csodálatos alkotásáért.

A keresztény dicsőítés egyik legnépszerűbb előadója az embert körbevevő és róla gondoskodó világot látva annak alkotójáról zeng dicsőítő éneket. „Csodálatos Isten vagy” – halljuk a vissza-visszatérő sort. Ez a kijelentés a zene finoman alkalmazott eszközeivel egyre csak erősödik. Chris Tomlin a hegyek magasától a tengerek mélyéig, a világ minden szegletét átvilágítja, és mindenhol rendet és harmóniát talál.

„Minden olyan hatalmas, és olyannyira felfoghatatlan, hogy döbbenten esünk a térdünkre, hogy alázatosan kijelentsük: elképesztő vagy, Istenünk!”

– szól a refrén, egyértelművé téve, hogy ki a teremtett világ ura és mozgatója, egyben megtalálva az ember tökéletes helyét az alkotás közepén, aki végeredményben arról ismerhető fel, hogy dicsőíti Teremtőjét.

Chris Tomlin vadonatúj dala Isten jelenlétéről és valóságáról

„Mindig is arról álmodtam, hogy elénekelhessem ezt az éneket itt, a szabad ég alatt veletek” – osztotta meg az előadó énekes, amikor a Red Rocks szabadtéri amfiteátrumban adott koncertje végén, mintegy ráadásként másodmagával, egy-egy gitár kíséretében elénekelte az „Indescribable” című dalát – meglepetésre nem a színpadról, hanem a közönség soraiban, amellyel kifejezte, hogy ezen a világon mindnyájan Isten teremtményei vagyunk.

„Ami ugyanis megtudható az Istenről – olvasható Szent Pál apostol rómaiakhoz írt levelében –, az világos előttük, maga Isten tette számukra nyilvánvalóvá. Mert ami benne láthatatlan: örök ereje és isteni mivolta, arra a világ teremtése óta műveiből következtethetünk. Nincs hát mentségük, mert fölismerték az Istent, mégsem dicsőítették Istenként, s nem adtak neki hálát, hanem belevesztek okoskodásaikba és érteni nem akaró szívük elhomályosult.”

Fedezzük fel tehát a csodálatos világ csodálatos alkotóját, és dicsőítsük őt végtelen nagy jóságáért, amely mindenki számára felfedezhető valóság!

 

 

Az egész teremtés várja, hogy az Atyát dicsőítsük!

Sokkal jobb a zenét ajándékba kapni, mint szerezni

 

Kiemelt képünk forrása: YouTube, Chris Tomlin hivatalos csatornája

Iratkozzon fel hírlevelünkre