Nincs olyan amerikai város, amely kellően progresszív lenne a baseballgála megrendezéséhez

Idén július 13-án rendeznék meg az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) All-Star gálameccsét. A mérkőzés tét nélküli, eredménye nem számít. A rajongókat csak az érdekli, beválogatják-e kedvencét a legjobbak közé. Idén azonban egy másik tényező is rendkívül fontossá vált, ez pedig a helyszín, ugyanis az eddig tervezett városokkal és államokkal politikai problémák akadtak. Már a települések sem menekülhetek a cancel culture elől?

Eredetileg Atlantában rendezték volna a mérkőzést, Georgia fővárosában. Azonban a republikánus vezetésű állam nemrégiben új, „kirekesztő” választási törvényt hozott, melynek értelmében csakis fényképes igazolvánnyal lehet leadni a szavazatokat. Ez Magyarországról nézve nem tűnik komoly szigorításnak, ám az Egyesült Államokban gyakran megengedők a törvények, sok helyen például egy egyszerű gázszámlával is igazolhatja magát az állampolgár. Ez sokak szerint rasszista és kirekesztő gyakorlat, mivel sok feketének nincs ilyen igazolványa. Ez az MLB-t annyira felháborította, hogy mindenképpen tiltakozni akar ellene – így hát a baseballmeccsnek új helyszínt kellett találni – írja az NBC News.

Ezután a választás Denverre esett, és a baseballrajongók szerencséjére itt a szavazatok leadásáról szóló törvények is szimpatikusak az MLB-nek. Azonban még korántsem biztos, hogy megtalálták a 2021-es All Star-mérkőzés végleges helyszínét, hiszen itt is van egy problémás tényező, ami pedig nem más, mint a Ku-Klux-Klan (KKK). A sajtó már a tegnapi nap folyamán elkezdte pedzegetni, hogy Colorado KKK-s történelme ellenére akarják odavinni a meccset. Igen, a történelme miatt, ugyan is néhány éve a Denver Postban megjelent egy írás az egyébként közel 100 éve lezárult múltról, amiből kiderül, hogy az állam komoly központja volt a feketeellenes csoportosulásnak.

Hogy mit hoz a jövő, egyelőre nem tudjuk. Megmarad a második helyszín az állam rasszista múltja ellenére, vagy Colorado sem menekülhet a cancel culture pusztítása elől? Hamarosan kiderül.

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre