Üzenet a baloldalnak: minél inkább gyaláztok, annál erősebbek leszünk!

Ha kell, a saját testünkkel fogjuk megvédeni a templomainkat.

Január közepén már írtam arról, hogy mire számíthatnak a keresztények, ha 2022-ben győz az egyesült baloldal Magyarországon. Az akkori cikkem konklúziója röviden annyi volt:

semmi jóra.

A jóslatomat igyekeztem bizonyítékokkal is alátámasztani: a teljesség igénye nélkül bemutattam a magyarországi közélet legnagyobb kereszténygyűlölőit. Egyikük, Gyurcsány Ferenc ráadásul konkrét ígéretet is tett, hogy amennyiben hatalomra kerülnek, megvonják az állami támogatást az egyházaktól, valamint kiléptetik Magyarországot a Vatikáni Szerződésből.

A gödöllői templom felgyújtása

Január óta mindössze három hónap telt el, ám sajnos ez idő alatt is újabb keresztényellenes támadásokról kellett beszámolnunk. A legkirívóbb eset kétségkívül a gödöllői görögkatolikus templom felgyújtása volt. Ez a cselekedet ugyanis már nem „csak” az uszításról, a szavak szintjén megvalósuló gyalázkodásról, vagy éppen egy, a bíróság által jópofának tartott karikatúrákról szólt,

hanem a fizikai erőszakról.

A gödöllői görögkatolikus közösségnek át kellett élnie, hogy már a testi épsége sincs biztonságban amiatt, hogy megvallja Krisztust. Szerencsére a gyújtogatás éjszaka történt, így senki sem sérült meg, de a nyugati és lengyelországi példákból kiindulva egyáltalán nem lehet garantálni, hogy ez legközelebb is így lesz. 

Vallásgyalázás a XVIII. kerületben

Egy fokkal enyhébb, de ugyancsak gyalázatos esemény volt a XVIII. kerületi Szent József kápolna harangjainak a megrongálása. Ismeretlenek az éj leple alatt, a kerítésen átmászva hatoltak be a kápolna udvarába, ahol felmásztak a haranglábra, és mindkét harang belsejét purhabbal befújták, majd műanyag fóliával körbetekerték, ily módon használhatatlanná téve azokat. (Ebben az esetben felmerülhet, hogy az elkövetőket nem maga a vallás, inkább a harangszó zavarta, de a végeredményt tekintve igazából mindegy is, hogy pontosan mi volt az indítékuk: használhatatlanná tették egy szakrális hely harangjait.) 

Ismét letörték a kőkeresztet

Húsvét előtt nem sokkal pedig az borzolta a kedélyeket, hogy ismét letörték a Margit híd egyik Szent Korona-másolatának kőkeresztjét. Amint azt elsőként a Vasárnap.hu megírta, az V. Kerületi Rendőrkapitányság

garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

(Talán egyszer megérjük, hogy amikor egy, a magyarság és a kereszténység számára is annyira fontos jelképet gyaláznak meg, mint a Szent Korona, nem csupán garázdaság miatt fog nyomozás indulni.)

A magyarországi baloldal szerepe a növekvő keresztényellenességben

S hogy mi a közös a fentebb felsorolt három keresztényellenes támadásban? Hát az, hogy a drága jó baloldali pártjaink, akik bármely más etnikai és vallási kisebbség vélt vagy valós sérelme kapcsán egyenesen Strasbourgig futnak, ezúttal lapultak, mint az a bizonyos dolog a fűben.

Ugyanez igaz a médiájukra is. Sem a Telexen, sem a 444-en, sem az Indexen nem olvashattunk dörgedelmes publicisztikákat arról, hogy mennyire elítélendő egy vallási közösség épületeinek és szimbólumainak a meggyalázása.

Aki követi a magyar közéletet, tisztában van vele, hogy a baloldal bűne egyébként sokkal nagyobb annál, mint a hallgatás. Éppen ellenkezőleg, az újságíróik, politikusaik és megmondóembereik azzal, hogy napi szinten uszítanak a keresztény egyházak és a keresztény emberek ellen,

megágyaznak a fizikai erőszaknak.

Lassan már ott tartunk, hogy örülnünk kell, ha „csak” nevetség tárgyává teszik a számunkra fontos értékeket és nem sugallják azt, hogy egy esetleges baloldali győzelem után félve kell majd megélnünk a hitünket.

Nem hunyászkodunk meg

Viszont van egy rossz hírem a számukra. Minél inkább gyaláznak, támadnak minket, annál erősebbek leszünk. A megfélemlítésre nem meghunyászkodással és beletörődéssel, hanem határozott kiállással válaszolunk.

Ha kell, lengyel testvéreinkhez hasonlóan, a saját testünkkel fogjuk megvédeni a templomainkat.

Látjuk, hogy mit okozott Nyugat-Európában a langymeleg kereszténység. Ahogy a Jóisten, úgy a társadalom is kiköpi a langyosat. Az egyrészt-másrészt keresztények nem tudják vonzóvá tenni a vallást, a fiatoknak határozottságra és rendíthetetlenségre van szükségük. Szerencsére a valódi krisztusi hit pontosan ilyen: a jót megköveteli, a bűnt pedig megtiltja. Nincs harmadik út, nincs langyos víz.

Ahogy a Megváltó mondja a Szentírásban:

„Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.”

Ezt ismételgessük magunkban, ebből merítsünk erőt, amikor gyaláznak vagy kinevetnek minket. És akkor béklyók nélkül, szabad emberként, Krisztussal a jobbunkon tudunk harcba menni a gonosz ellen. 

 

Horváth Tamás

 

Mire számíthatnak a keresztények, ha 2022-ben győz a baloldal?

Húsvét ide vagy oda, valaki ismét letörte a Margit híd kőkeresztjét

Támadás érte a gödöllői görögkatolikus templomot

 

Kiemelt képünk forrása: Flickr.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre