Húsvét ide vagy oda, valaki ismét letörte a Margit híd kőkeresztjét

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Olvasónk vette észre, hogy hiányzik a kereszt a Margit hídon található, kőből készült Szent Korona-másolatok egyikéről. A Vasárnap.hu-nak küldött levelében, amelyhez egy fotót is csatolt (cikkünk borítóképe), azt állította, hogy április 3-án, azaz nagyszombat este tűnt fel neki,

hogy valaki megrongálta a magyarság és a kereszténység szempontjából is rendkívül fontos jelképet. 

Az ügyben azonnal megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akiktől az alábbi választ kaptuk:

„Az V. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 2021. március 27. napon az esti órákban letörte a Margit hídon található Szent Korona kőkeresztjét.”

Mivel a bűncselekmény helyszínét figyelik térfigyelő kamerák, az elkövető megtalálására jók a rendőrség esélyei. 

Gyakoriak a rongálások a Margit hídon

A mostani eset sajnos nem példa nélküli, a Margit híd 2011-es felújítása óta többször is megrongálták a híd műemlékeit, a kőkeresztek letörése pedig már-már rendszeresnek nevezhető.

Legutóbb tavaly novemberben történt hasonló, akkor egy fiatal pár tört le két keresztet. Az esetről a police.hu idén januárban tett közzé egy térfigyelőkamera-felvételt, melynek hatására az elkövetők nem sokkal később feladták magukat.

Így néz ki egy Szent Korona-másolat a Margit hídon, ha éppen nincs megrongálva. Forrás: HírTV

Egyre több a kereszténygyalázó megnyilvánulás

A baloldali politikusok és újságírók vallásellenes uszításainak köszönhetően az elmúlt időben általánosságban is megszaporodtak a kereszténységet és a keresztényeket célzó támadások.

A legtöbbször ezek még megmaradnak a verbalitás szintjén, de a gödöllői görögkatolikus templom múlt hónapban történt felgyújtása arra enged következtetni, hogy a 2022-es választási kampány közeledtével – nyugati mintát követve – egyre többször éri majd fizikai erőszak a magyarországi keresztény közösségeket.  

 

Horváth Tamás

 

Támadás érte a gödöllői görögkatolikus templomot

Mire számíthatnak a keresztények, ha 2022-ben győz a baloldal?

 

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Dancsecs György

Iratkozzon fel hírlevelünkre