Videón a vandálok, amint letörik a Szent Korona keresztjét a Margit hídon

A kereszténység, illetve a Magyar Királyság szimbólumainak kigúnyolása, tönkretétele egyre rendszeresebb hazánkban. Tavaly nyáron a Pride szervezői virtuálisan meggyalázták a Szent Koronát, a Lélektér Alapítvány pedig a Veszprémi Ifjúsági Ház udvarára festett fel két polgárpukkasztó képet, amelyen Szent István királyt Batmanként, Gizella királynőt pedig Wonder Womanként ábrázolta.

A Police.hu január 8-án tette közzé azt a térfigyelőkamera-felvételt, amelyen a Margit hídon történt pusztítás látható. Az eset még november 10-én történt – a rendőrség a rongálás ügyében megindult nyomozásban kéri a lakosság segítségét.

A közterületi kamera felvételén tisztán látható, hogy egy fiatal pár tagjai, a Margit hídon sétálva, mintegy szórakozásképpen letörik a Szent Korona másáról a kőkeresztet – ráadásul két helyen is.

A Margit híd 2011-es felújítása óta többször is megrongálták a híd műemlékeit, elsősorban a kőkeresztek letörése gyakori. A szobrok helyreállítása minden ilyen alkalom után megtörténik, úgy tűnik azonban, hogy egyesek továbbra is ellenállhatatlan vágyat éreznek a rongálásra…

Bizonyos körökben gyakran teszik gúny tárgyává az iskolai hit- és erkölcstan oktatást, úgy állítva be, mintha azok egy elavult világ szükségtelen tudását közvetítenék, amelyet felesleges elsajátítaniuk a fiataloknak. Ugyanakkor talán ez a mostani pusztítás is rávilágított, hogy

valójában milyen égetően nagy szükség van a magyar ifjúság megfelelő szellemi nevelésére.

 

Feljelentették a Pride-ot a Szent Korona meggyalázása miatt

Szent Lászlóról készült hiánypótló film Erdélyben

Kiemelt képünk forrása: Police Hungary Youtube-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre