Magyar kormánytagot cenzúráztak

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt közölte, hogy egyik napról a másikra csaknem 200 követőjétől fosztotta meg a Twitter.

Kovács Zoltán a Facebookon azt írta, az elmúlt napokban nagyon sok hír, elemzés és kommentár jelent meg a techóriások legújabb „hobbijáról”, ami semmi másból nem áll, minthogy felfüggesszék vagy letiltsák a nekik nem tetsző – általában konzervatív, jobboldali – hangokat.

Emlékeztetett, hogy tavaly szeptemberben a Twitter minden előzetes értesítés nélkül letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját, éppen abban az időpontban, amikor Soros György „egyik hű szövetségese”, Vera Jourová uniós biztos, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését.

A Twittertől hivatalos bocsánatkérés vagy válaszlevél azóta sem érkezett – tette hozzá.

Az államtitkár szerint hétfőn viszont „újabb szintet lépett a Twitter”, egyik napról a másikra csaknem 200 követőjétől fosztotta meg, szintén „mindenféle előzetes indok vagy magyarázat nélkül”. Miközben a techóriások „folyamatosan arról papolnak”, hogy mennyire fontos nekik a sokszínűség, az elmúlt hetek, hónapok példái azt mutatják, hogy korántsem ilyen megértők a vélemények sokszínűségét illetően – emelte ki Kovács Zoltán.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Kovács Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre