Azbej Tristan: A balos média saját érdekei szerint használja Ferenc pápa szavait

A balliberális média rendre felhasználja Ferenc pápa kiragadott szavait saját politikai érdekei szerint – hívja fel a figyelmet hétfőn közzétett közösségi bejegyzésében Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár rámutatott: így tettek a 444-től a HVG-n keresztül az ellenzék politikai keresztényeiig sokan az elmúlt hetekben, persze egy szót sem ejtve a Hungary Helps – Magyarország segít programról.

Az államtitkár emlékeztetett: amikor a katolikus egyházfő Vatikánvárosban fogadta őt és a Magyarországon ösztöndíjjal tanuló, üldözött közösségekből származó fiatalokat, úgy fogalmazott: „Mélyen megérint a magyarok szolidaritása”. Hasonlóképpen Ferenc pápa hívta fel a figyelmet arra is:

„Az elvándorlások megoldásának egyik módja a származási országok segítése.”

Azbej Tristan hangsúlyozta: Magyarország Kormánya pontosan így tesz a Hungary Helpsen keresztül. „Van szívünk, és eközben van eszünk is: a segítséget visszük oda, ahol a baj van, nem a bajt hozzuk ide. Az eredmény: biztonságos ország – több mint 100.000 szülőföldjén megsegített ember” – fogalmazott az államtitkár.

 

A balliberális sajtó a pápát is szelektíven hallgatja

 

Kiemelt kép: Facebook, Azbej Tristan hivatalos oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!