Most akkor a Fradinak ki kellett volna rúgnia Tokmacot?

A 444-es Bede Márton logikája alapján mindenképpen.

Egy nappal azt követően, hogy Petry Zsoltot a Magyar Nemzetnek adott interjúja miatt elbocsájtotta a Hertha, a 444-en, a Telexen és az Azonnalin is olyan publicisztika jelent meg, melyben az aktuális szerző azt bizonygatja, hogy igenis védhető a berlini klub döntése.

A három írás közül én most a 444-es Bede Márton cikkével, annak is egy mondatával foglalkoznék: 

„Talán a Ferencvárosnál sem húzná sokáig az a kapusedző, aki elkezdené hangoztatni a klubelnök Kubatov Gáboréval szöges ellentétben álló véleményét.”

Aha, igen. A gond csak az, kedves Bede, hogy amiről te írsz, az valójában már megtörtént a Fradinál – ráadásul nem is kapusedzővel, hanem játékossal. És nem, nem lett kirúgva, azóta is a zöld-fehérektől kapja a fizetését.

Beugrott már, Bede? 

Igen, Tokmac Nguenről van szó, aki 2020. március 31-én, a Felcsút-Ferencváros bajnokin lőtt gólja után húzta a fel a mezét, ami alatt egy „Justice for George Floyd” feliratú póló volt.

Floyd, a többszörösen elítélt fekete bűnöző neve már akkoriban is kvázi egybeforrt az erőszakos BLM-mozgalommal, így az FTC elnöke, Kubatov Gábor aligha üdvözölte a Kenyában született norvég válogatott focista gesztusát.

Tokmacot az eset után azonban nem bocsájtotta el a Ferencváros – egyedül az MLSZ-től kapott megrovást, de azt sem az üzenet tartalmáért, hanem azért, mert a szövetség szabályai szerint mindenféle politikai állásfoglalás tilos a magyar bajnoki meccseken. Jöjjön akár jobb-, akár baloldalról.

Igen, a meccseken.

Ugyanis Tokmac nem egy norvég lapnak mondott olyat, ami szembemegy klubja irányvonalával, hanem a lehető legnagyobb reflektorfény közepette, csapata élőben közvetített mérkőzésén foglalt állást egy tűzforró politikai témában.

És mégsem rúgták ki.

Petry ezzel szemben nem munkavégzés közben (tehát a Hertha edzése vagy mérkőzése alatt) fogalmazta meg azt az egyébként teljesen visszafogott és egyáltalán nem idegengyűlölő véleményt, ami miatt végül útilaput kapott. 

Úgy gondolom, hogy a Ferencváros jó döntést hozott, amikor nem rúgta ki Tokmacot. Ha a színfalak mögött történt is elbeszélgetés (ezt nem tudhatjuk), a fekete bőrű futballista kaphatott egy második esélyt. Nem úgy, mint Petry Zsolt, akinek pár mondat miatt mondtak fel. Azonnal.

Érted már, Bede, hogy miért rossz a hasonlatod és miért írsz már megint hülyeségeket?

 

Horváth Tamás  

 

Keresztény Európáról és a migráció káros hatásairól beszélt, kirúgták a Hertha magyar kapusedzőjét

Ha Dárdaiban van egy kis betyárbecsület, azonnal feláll a Hertha kispadjáról

„Egy nép kiáltott” – soha nem látott fényképek a forradalom napjaiból

 

Kiemelt képünk forrása: M4

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre