Keresztény Európáról és a migráció káros hatásairól beszélt, kirúgták a Hertha magyar kapusedzőjét

A berlini klub ugyanis elkötelezett a sokszínűség és a tolerancia mellett.

Elbocsájtotta a Hertha BSC vezetősége Petry Zsoltot, a csapat magyar kapusedzőjét – számolt be a berlini klub hivatalos oldala kedden.

A Dárdai Pál segítőjeként dolgozó korábbi futballistának azért kellett távoznia a Herthától, mert a Magyar Nemzetnek adott hétfői interjújában elmondta, nem ért egyet Gulácsi szivárványcsaládokról alkotott véleményével, valamint keresztény Európáról és a migráció káros hatásairól is beszélt.

„A bevándorlás-politika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. Olyan nemzeti értékek mentén folytassuk az életünket Európában, amelyeket hosszú évek alatt megtanultunk. Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen”

– fogalmazott Petry Zsolt.

A klub közleménye megjegyzi, a kapusedző nemcsak Dárdai Pál idején állt a klub alkalmazásában, hanem más edzők alatt is, és eddig elégedettek voltak a munkájával.

A Hertha BSC úgy indokolta a menesztést, hogy aláírta a sokszínűség chartáját, és aktívan elkötelezett a sokszínűség valamint a tolerancia mellett. Ez szerintük nem található meg Petry Zsolt nyilatkozataiban, amelyeket munkatársukként – velük nem egyeztetve – nyilvánosan tett.

„Petry Zsolt munkáját mindig nagyra értékeltük. Mindig nyitott, toleráns és segítőkész volt. Soha nem viselkedett homofób módon vagy nem volt rá jellemző az idegengyűlölet”

– magyarázta a bizonyítványt Carsten Schmidt, a Hertha elnöke.

Petry is mondott néhány mondatot a klub honlapjának. Azt szerette volna ezúttal is hangsúlyozni, hogy nem homofób és nem idegengyűlölő, valamint természetesen sok sikert kíván a bennmaradásért küzdő klubnak.

„Nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól az emberektől, akik nálunk keresnek menedéket, és akiket ezzel megsértettem. Nagyon szerettem dolgozni a Hertha BSC-nél, tudomásul veszem a döntést”

– idézi a kapusedző szavait a klub honlapja.

 

Gulácsi feje sem káptalan: a kárpátaljai magyarok mellett „elfelejtett” kiállni

Ilyenkor nem buta minden focista?

 

Kiemelt képünkön Petry Zsolt. Forrás: Nemzeti Sport

Iratkozzon fel hírlevelünkre