Gulácsi feje sem káptalan: a kárpátaljai magyarok mellett „elfelejtett” kiállni

Gulácsi család az család tenyér

A család az család, de a magyar az nem magyar?

Ukrajnában azt tervezik, hogy felmérik a kettős állampolgárokat, majd törvényben tiltják meg, hogy fontosabb tisztségeket töltsenek be – írta meg az alaphírt a Vasárnap.hu a hétvégén.

Habár a Volodimir Zelenszkij által nemrég előterjesztett elnöki rendeletet valódi célja az oligarchikus rendszer felszámolása,

a gyakorlatban a kárpátaljai magyarok járnának a legrosszabbul, akik elvesztenék a tisztviselőik nagyjából felét.

A tervezet kapcsán még a Momentum (!) is aktivizálta magát, Cseh Katalin a Facebookon szólította fel az ukrán politikai vezetést, hogy ne kezelje a magyar kisebbség tagjait másodrendű állampolgárokként. (Szokták mondani, hogy egy nap kétszer az álló óra is pontos időt mutat. Kivételesen a más esetekben éppen a határon túli magyarok érdekeivel szemben politizáló liberális párt is fején találta a szöget.)

Nem úgy Gulácsi Péter,

aki úgy tűnik, hogy az úgynevezett szivárványcsaládokkal ellentétben a kárpátaljai magyar kisebbség sorsát nem viseli a szívén. Máskülönben a jogfosztó ukrán politika ellen is felszólalt volna a közösségi médiában.

Pedig keleti szomszédaink ámokfutása nagyjából 100–150 ezer magyar honfitársunkat érinti, szemben azzal a néhány tucat homoszexuális párral, aki gyermeket akar örökbe fogadni  Magyarországon.

Gula, a család az család, de a magyar az nem magyar?

Megsúgjuk neked, hátha a messzi Németországba nem jutnak el a hírek, hogy Magyarországon senki sem diszkriminálja az LMBTQ embereket. Ugyanúgy tanulhatnak az anyanyelvükön és ugyanúgy vállalhatnak tisztséget, mint a heteroszexuális (tehát természetes nemi orientációval rendelkező) nemzettársaik.

A kárpátaljai magyarokra azonban egyik sem igaz, az ukrán nyelvtörvény miatt korlátozzák őket az anyanyelvhasználatukban, a mostani tervezet szerint pedig tisztségekről is le kell mondaniuk kizárólag azért, mert magyarok.

Érted már, Gula? Magyar honfitársaidat a származásuk miatt diszkriminálják, te pedig azzal vagy elfoglalva, hogy baromságokat rajzolsz a tenyeredre? 

Pedig ha valaki, te rendelkezel azzal a hírnévvel, ami lehetővé teszi, hogy a nemzetközi média figyelmét ráirányítsd a valódi jogfosztottságot elszenvedő csoportokra, így a kárpátaljai magyarokra is.

De nem, te inkább AcsaládAzCsaládozol. Kinek a pap, kinek a papné, ugyebár…

Horváth Tamás

 

Az oligarchákat ütnék, de a magyaroknak fog fájni

A pálya jobboldala – focival foglalkozó podcastsorozat indult a Vasárnap.hu közreműködésével

Ilyenkor nem buta minden focista?

 

Kiemelt képünk forrása: Facebook

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre