Megint a magyarokat gyalázta a 444-es újságíró

Mivel lehet kiakasztani egy belpesti médiamunkást? Hát persze, hogy a 15 millió magyar megemlítésével!

A hardcore politikafogyasztók számára bizonyára nem ismeretlen a 444-es Bede Márton neve. Ő az az újságíró, aki a 2015-ös migránsválság csúcsán „Az a baj, hogy továbbmennek” címmel jelentetett meg egy publicisztikát az egyik „Soros-blogon”. Az ominózus véleménycikk – ahogy az a címéből kikövetkeztethető – arról szólt, hogy Magyarországnak tömegével kellene befogadnia közel-keleti és afrikai bevándorlókat.

Azt szeretném, hogy Magyarországon ne csak átutazzon több százezer menekült, hanem itt is akarjanak maradni, és mi tárt karokkal fogadjuk őket

– írta több mint öt évvel ezelőtt Bede.

A 444 szerzője véleményét akkoriban egész sokan osztották a körúton belül, a valóság azonban az elmúlt esztendőkben – ahogy az lenni szokott – arcul csapta a szójalattét szürcsölgető belpesti „értelmiséget”. Nyugat-Európa a saját példáján mutatta be, hogy igaznak bizonyult a „gonosz szélsőjobbosok” figyelmeztetése, magyarán valóban van összefüggés a terrorizmus és a bevándorlás között. (Az utóbbi évek több halálos terrorcselekményét is első generációs migránsok hajtották végre.)

No, de térjünk vissza Bede Mártonra, hiszen mégiscsak az ő keddi megnyilvánulása miatt született meg ez a cikk. A migránsbarát médiamunkás a Facebookon kommentálta a hírt, miszerint „Az ellenzéki összefogás tagjai rögzítették, hogyan képzelik el a közös kormányzást”.

Forrás: Facebook

Értjük, ugye? Bede Azabajhogytovábbmennek Márton egyetlen dolgot tartott fontosnak megjegyezni a téma kapcsán, méghozzá azt, hogy nincs is 15 millió magyar. Bedét nem érdekli, hogy az a Jobbik, amely a Gyurcsány-kormánnyal való szembenállásából építette fel a saját identitását, 16 évvel a 2006-os események után közös listán fog indulni a szemkilövető exminiszterelnökkel. Ahogy az sem éri el az ingerküszöbét, hogy helyi szinten már megmutatta a baloldali összeborulás, milyen jövő várna az országra 2022 után, ha hatalomra kerülnének. A 2019-es önkormányzati választások óta nem egy település működőképességét sodorták veszélybe a belső viszályaikkal.

De megemlíteni a 15 millió magyart. Az már skandalum!

Nincs 15 millió magyar

– böfögte fel Bede Márton.

Igen, sajnos előfordulhat, hogy ma már valóban nem él ennyi magyar ember a Földön. Ennek oka többek között a Bede Márton-félék által teljes mellszélességgel támogatott abortusz, aminek következtében 1956 óta több mint 5 millió honfitársunk nem születhetett meg. 

Merjük végre kimondani: az abortusz a magyarság történetének legnagyobb genocídiuma

A „15 millió magyar” kifejezés azonban nem egy statisztikai mutató, hanem egy össznemzeti szimbólum, amit főleg Antall József 1990-ben elmondott híres beszéde óta használunk, amiben úgy fogalmazott, hogy lélekben és érzésben 15 millió magyar miniszterelnöke kíván lenni – utalva ezzel a külhoni és a diaszpórában élő nemzettestvéreinkre.

Mondjuk, ha jobban belegondolunk, semmi meglepő nincs abban, hogy Bede nem érti ennek a szimbólumnak a jelentését, és ezért igazából el sem lehet ítélni.

A 444 újságíróját ugyanis – az anyanyelvén és az állandó lakcímén kívül – szemlátomást nem sok köti a magyar nemzethez.

Bede magyargyűlölő reakciója mellett azért arra is érdemes kitérni, hogy mégis mennyire hiteles 15 millió magyar jövőbeli kormányáról beszélnie egy olyan társaságnak, amelynek vezetője az a Gyurcsány Ferenc, aki folyamatosan azzal kampányol, hogy elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát, a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás előtt pedig 23 millió román bevándorlóval riogatott, és biztatott a külhoni magyarok egyszerűsített állampolgársági kérelmének elutasítására? A kérdés természetesen csak költői.

 

Horváth Tamás

 

Kiemelt képünk forrása: 444.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre