Jézus és szivárvány: kétséges plakát jelent meg Baranyi Krisztina kerületében

Ráadásul nagycsütörtökön...

Baranyi Krisztináék vagy elfelejtették, hogy közeleg a húsvét, vagy nem ünneplik Krisztus feltámadását, mindenesetre egy kereszténygyalázó plakát jelent meg a IX. kerületi Ferenc téren. Az „alkotás” a keresztre feszített Jézust ábrázolja, a Megváltó bordájánál lévő sebből azonban nem vörös, hanem szivárványszínű vér folyik. 

forrás: Facebook

Nem nehéz kitalálni, hogy a szivárvány ebben az esetben nem az Isten és az ember között köttetett szövetség szimbóluma, hanem az LMBTQ mozgalom jelképe. A plakát arra a Ferenc térre került ki, ahol a mai napon egy szivárványszínű BLM-szobrot is állított a baloldali városvezetés. 

Szerencsére azonban vannak, akik nem hagyják annyiban, hogy Baranyi Krisztináék a kereszténységet gyalázzák:

a Légió Hungária nevű jobboldali szervezet hamar korrigálta a gyalázatos plakátot.

Amennyire tudták, matricákkal takarták el a Krisztusból „ömlő” LMBTQ-folyamot.

forrás: Facebook

Több matricán is a „STOP LMBTQSTB PROPAGANDA” felirat olvasható, amit tavaly nyáron a szervezet egyik vezetőségi tagja festett fel a fővárosi önkormányzat épülete elé, az ellen tiltakozva, hogy számos közintézményre – köztük a Városházára is – kikerült a szivárványszínű zászló. A történet érdekessége akkor az volt, hogy a feliratot elhelyező hazafit néhány órán belül őrizetbe vette a rendőrség, nem úgy, mint Karácsony Gergelyt, aki pár héttel korábban a pesti rakpartra fújta fel a „STOP BUDAPEST ADÓ” szöveget. 

Frissítés, 14:01: Időközben a Plakátváros lapunk megkeresésére jelezte, hogy az önkormányzat nyitott kulturális pályázatán nyertek forrást a plakát kihelyezésére, a plakátokat azonban a kiállítást megelőzően az önkormányzat nem látta. A mű az ő értelmezésükben nem sértő a keresztényekre nézve. Mint hangsúlyozták, az OPLA és a Magyar Plakáttársaság együttműködésében utóbbi archívumából két helyszínre válogattak kültéri tárlataikhoz anyagokat. A fenti mű a 2017-ben megrendezett reformáció emlékévére készült el, azon a szivárvány bibliai szimbólumként jelenik meg.

A plakáttal kapcsolatban interjút kértünk annak alkotójától, hogy lapunk felületén kifejthesse véleményét.

 

Horváth Tamás

 

Felállították a rasszista BLM-mozgalom emlékművét Budapesten

„Már nincs hová hátrálnunk, ránk gyújtják templomainkat, tönkreteszik harangjainkat”

A keresztényeket gyalázta a Facebookon Karácsonyék környezetügyi szakértője

 

Kiemelt képünk forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre