„A szivárványszervezetek masszív politikai termékek”

Máthé Zsuzsa az Abszolútban.

Az Abszolút legutóbbi vendége Máthé Zsuzsa történész, újságíró volt. Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel napjaink egyik legvitatottabb és legnagyobb érzelmeket kiváltó témáiról beszélgettek. Vannak-e határai a család fogalmának? Van-e összefüggés a homoszexuális párok örökbefogadási lehetősége, az LMBTQ és a genderideológiák között?

Máthé Zsuzsát korábban az Index kereste meg egy vitaműsor apropóján, melynek keretein belül Pál Mártonnal,a Szivárványcsaládok Alapítvány vezetőjével kellett volna leülnie vitázni. Mindkét fél három-három témát jelölhetett meg, mivel azonban az újságírónő által felvetett témákat, a genderideológia egyre agresszívabb terjeszkedését, illetve a gyermekeket érintő nemváltó hormonkezelések kérdéskörét nem tartották a vita témájához illeszkedőnek, az eseményt a szervezők ideiglenesen elnapolták.

Máthé Zsuzsa a műsorban elmondta, hogy a szivárványos zászlóval jelzett ideológiai csomag nem választható szét elemeire, mert az az alapvetése, hogy a embert bizonyos konstrukciók mentén, a tulajdonságai alapján szelektálja, és mert eltekint attól, hogy az ember meghatározott biológiai adottságokkal rendelkezik.

„Ha összefüggéseiben nézem a nemzetközi szivárványszervezetek tevékenységét, akkor meggyőződésem, hogy ez egy masszív politikai termék. Feldarabolják a társadalmat és kisebbségenként vonják be a saját bűvkörükbe, ami egy hatalomszerzési technika, amelyet egy hálózat irányít” – világított rá Máthé Zsuzsa.

Aggasztó ugyanakkor, hogy a demokrácia mellett leghangosabban kiálló csoportok, társadalmak, hogyan hasonulnak meg saját magukkal.

„Érdekesen állnak a demokráciához ezek a szervezetek. Az Egyesült Államokban voltak olyan tagállamok, ahol

a melegházasságról népszavazást tartottak. Az állampolgárok elutasító véleményét bírósági döntésekkel felülírták, így a jogállamiság is sérült”

– fogalmazott Máthé Zsuzsa, majd hozzátette:

„Mindenkit – különösen a szülőket – arra biztatok, hogy a gyerekeinek az érdekében mondja el a véleményét, mert a probléma nagyon itt kopogtat. Egy politikai váltás esetén ezek a tendenciák meg fognak erősödni.” 

 

Szakember: ha egy gyermeket két apa nevel, az kihat a lelki fejlődésére

Alabama lázad: tiltanák a kiskorúak hormonkezelését és nemváltoztatását

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre