Szakember: ha egy gyermeket két apa nevel, az kihat a lelki fejlődésére

Az LMBTI közösségek egyre jobban tolják az arcunkba álláspontjukat, miszerint ők az egészséges családminta, azt kell követni. Egyre többet hallani arról, hogy ők meg tudják oldani az állami gondoskodásban élő gyermekek felnevelését. Ez nevetséges! Ma Magyarországon 23.0000 állami gondoskodásban élő gyermek él, beleértve a nevelőszülőknél élő gyermekeket is. Ezen gyerekeket nem kérdezik meg, mi a véleményük az LMBTI-közösségekről, mi lenne, ha ott nevelkednének fel.

 
Nem mindegy, milyen család fogad örökbe egy állami gondozott gyermeket

Jómagam százszázalékosan elutasítom ezen közösségek összes olyan kezdeményezését, amiben gyermekeket akarnak örökbe fogadni. Talán azért, mert magam is intézetben, apa és anya nélkül, árva gyermekként nőttem fel, átérzem ennek súlyát. Átérzem, milyen lenne az a helyzet, ha két szakállas „apuka” lenne a családom, és vinnének minden nap iskolába, óvodába. Vagy két „anyuka”, akik nem ismerik identitásukat, zavarodottak, bár magukat 100%-ig egészségesnek tartják.

Magam is családfenntartó vagyok, házasságban élek, három fiú édesapja vagyok. Itt szeretném leszögezni, és kijelenteni: semmi bajom az egynemű párkapcsolatokkal. De azzal nagyon is, hogy ezek a párkapcsolatok állami gondozásban élő gyermekeket akarnak felhasználni, akarnak örökbe fogadni önös érdekeik reklámozására, mutogatására.

Ebből országos kampányt formálnak, szinte minden nap az arcunkba tolják és befolyásolni akarnak abban, hogy már ez számít normális családnak. Ahol az apa férfi, az anya pedig nő, az már nem is normális. Sőt, a választások közeledtével, ezt egyre jobban harsogja a szivárványszínű, liberális összefogás. Zászlajukra tűzve kampányolnak ők is: ez a jó, ezt kell elfogadni, szerintük is ezt kell támogatni – és támogatják is -, ez az új „családi közösség”.

Tudom, minden állami gondoskodásban élő gyermeknek szüksége van egy apára és egy anyára. Szüksége van egy normális családban való életre, ha már a vér szerinti szülei ezt biztosítani nem tudták számára, egyéb okok miatt.

 

Magyarország védi a házasság intézményét

Magyarország védi a házasság intézményét – és ez nagyon jó! A törvény kimondja: a család egy férfi és egy nő között jön létre önkéntes elhatározás alapján, ugyanis ez szavatolja a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja pedig a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.

Nem mondanám az LMBTI-közösségeket családnak. Nem is tud két férfi vagy netán két nő családi környezetet adni. Nem tud egy homoszexuális férfi anyaként viselkedni, vagy egy leszbikus nő férfiként. Egy apa és anya a családban minták. Ezeket a mintákat követni fogják a gyermekeik is.

Miért kellene rákényszeríteni egy állami gondoskodásban élő gyermekre az új divatot? Miért kellene belőlük kísérleti nyulat kreálni? Mert a liberális baloldal és az Európai Unió ezt így kívánja?

Magyarországon nagyon jó nevelőszülőhálózatok működnek. Ezeket kell megerősíteni, nevelőszülőket kell képezni –  minél többet. Nem pedig odadobni a gyerekeket az ellenzéki politika nyomására olyan meleg pároknak, ahol két férfi testesíti meg a „család” fogalmát! Az ellenzéki politika és az Európai unió eszközként használja ezt a témát – nem beszélve a gyerekekről.

 

A gyermek joga az első

Félrevezető kampányaikban az LMBTI-közösségek a jogaikról beszélnek, szakembereket és olyan azonos nemű párokat felsorakoztatva, akik alkalmasnak hiszik magukat a feladatra. De kérem, ki beszél a gyermekek jogairól?

Ha valakinek joga van itt valamihez, az a gyermek! Igen, a gyermeknek joga van normális családban felnőni, és joga van apához, anyához!

Nem tisztem és nem is tudom megítélni, milyen szülők az azonos nemű párok. Azt azonban túlzásnak érzem, ahogy LMBTI-közösségek önmagukat reklámozzák, hogy valóban tökéletes családi otthonban, szeretetben nevelnék az otthonból kihozott gyermekeket és mindent megadnának nekik. Ne csak azt a fránya anyagi jólétet vegyük alapul, hanem a gyermek lelki fejlődését, a nemekhez való hozzáállását is – és még sorolhatnám.

 
Az ellenzék az LMBTI-szervezetekkel összefogva intéz támadást a gyermekvédelem ellen

Az LMBTI-közösségek és sajnos az ellenzéki pártok is folyamatosan támadják ez ügyben egyházainkat, a bibliai tanítást. És nem utolsó sorban a gyermekvédelmet is.

Azt a gyermekvédelmet és azokat a magyar törvényeket, amelyek alapértékként tekintenek a klasszikus családmodellre és a gyermek érdekeit helyezik a középpontba. Amely kimondja, a szülőknek van joguk ahhoz, hogy szülőkké váljanak, és a gyermeknek arra, hogy az egészséges fejlődéséhez megfelelő környezetben nőhessen fel.

Azt pedig talán senki sem vitathatja – számomra ez a teljes meggyőződés, amit szeretnék másoknak is hirdetni -, hogy ha egy gyermeket két anya vagy két apa nevel, akik kapcsolata eltér a társadalom által normálisnak elfogadottól, az igenis kihat a gyermek lelki fejlődésére, identitásának kialakulására, társas kapcsolataira.

Leonardo da Vinci gondolatával szeretném zárni, ami így szól:

Gondolkozz, ahogy apád tanította! Élj, ahogy anyád tanította!

 

Debrecen, 2021. március 15-én.

 

Buzás Lajos
A szerző a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének elnöke

 

Fülöp Attila: Nem vagyok homofób, és nem is illethettek ezzel a váddal soha

 

A kiemelt képünk illusztráció.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!