Szent József a 21. században

Hogyan és miért ábrázolnánk ma Szent Józsefet? Nem akármilyen alkotói útra hívja a t'ARS Keresztény Művészeti Műhely a képzőművészeket.

A t’ARS Keresztény Művészeti Műhely közös gondolkodásra és alkotásra hívja a hazai képzőművészeket. A társaság olyan jelenkori képzőművészeti alkotásokat vár, melyek Szent Józsefet mutatják be, illetve alakját, életútját, munkásságát jelenítik meg.

A pályázati kiírás fő témája, hogy ma hogyan látjuk Szent Józsefet?

Hogyan ábrázolnánk 21. század vészterhes időszakában gondviselő szentünket?

Szent József szobra (Forrás: Pixabay.com)

A t’ARS Keresztény Művészeti Műhely felhívása kapcsolódik a Ferenc pápa által kijelölt két irányhoz is. Egyrészt a jelenleg is tartó Szent József-évhez, valamint a 2021 márciusától kezdődő Család évéhez.

Az arra érdemes alkotásokat katalógus és elektronikus formában jelenítik meg a Szent Józsefnek szentelt év kapcsán. A legjobb alkotásokat pedig kiállításon mutatják be. A szervezők erre az alkalomra készült, más pályázaton, projektben még nem szerepelő pályamunkákat várnak az alábbi technikai feltételekkel:

  • A sík jellegű alkotás maximális mérete 100 x 100 cm lehet. Térbeli munkák esetében a maximális méret 100 x 70 x 70 cm.
  • A felhívásunkra szánt alkotásokról első körben jó minőségű digitális reprodukciókat (fotót) kérünk beküldeni az alábbi feltételeknek megfelelően, a megadott e-mail-címre:
  • A beküldendő fotó jpg formátumban legyen, a hosszabbik oldal mérete min. 2500 pixel, terjedelme max. 5 MB.
  • A beküldött fotófájl elnevezése az alábbi legyen: alkotó neve_képcím_dátum (max. 40 karakter, ékezetek, szóközök nélkül, kisbetűvel (pl.: kis_anna_szent_jozsef_2021).
  • Az e-mailben a fotók mellett kérjük mellékelni a kitöltött adatlapot is.

A digitálisan benyújtott reprodukciók alapján a szakmai zsűri értékeli az alkotásokat, majd a válogató műbírálat eredményéről, valamint további információkról 2021. október 31-ig e-mailben értesíti az alkotókat.


Beküldési e-mail-cím és további részletek
: t72.tars@gmail.com
A digitális változat beküldési határideje: 2021. október 15., péntek 24.00 óra

 

 

A régészek is meglepődtek: rangos egyházi méltóság miseruháját találták meg Jákon

Iratkozzon fel hírlevelünkre