Kiraktak egy keresztény családot a településről, mert nem vettek részt a hindu szertartásokon

Magyarországon még csak gyerekcipőben jár az a fajta intézményesített keresztényüldözés, aminek köszönhetően Indiában legutóbb egy egész családot száműztek falujukból hitük miatt, mert keresztényként nem vettek részt a település hivatalos hindu vallási rendezvényein.

Képzeljük el, hogy egyik napról a másikra kiraknak minket az otthonunkból, de még a közeli rokonokhoz sem költözhetünk be, el kell hagynunk a várost. Mindezt azért, mert nem vettünk részt – teszem azt – Nagyboldogasszony ünnepén, szentmisén.

Az európai ember által kialakított túlromantizált kép a békésen tehenek közt lófráló hindukról, kevéssé fedi a valóságot. Indiában tűzzel-vassal üldözik a nem hindu embert, legyen az keresztény vagy akár muszlim.

A Morning Star News legutóbb egy indiai keresztény házaspár drámájáról adott hírt, ahol a nőt brutálisan összeverték, majd a gyerekeivel együtt száműzték a falujukból azért, mert családjuk megtérése után nem vettek részt egy hindu vallási szertartáson. 

Devi Oraon beszámolt apósa gyűlöletéről, amikor közölte vele, hogy ne fröcsköljön szét vért a házukban:

„Apósom hajthatatlan volt a vallásos rituálékban való részvételt illetően. Mikor visszautasítottam a követelését, bambuszrúddal támadt rám, és csúnyán összevert. Sírtam és sikoltoztam fájdalmamban, könyörögtem anyósomnak, hogy állítsa meg, ő azonban támogatta férjét abban, amit tett.”

Devi apósa később megfenyegette a lányt, hogy lefejezi őt, amiért megrontotta a fiát és az unokáikat a keresztény hittel.

Február 9-én, Devi Oraon bántalmazását követően, őt és gyerekeit száműzték. A rákövetkező nap egy rendőrtiszt érkezett a faluba, aki közölte: amennyiben nem engedelmeskednek a falu elöljáróinak, és tisztelik a vallásos szertartásaikat, akkor mint bűnözők ellen, eljárást fognak indítani ellenük. 

Devi Oraon közölte a tiszttel, hogy a családja életveszélyesen megfenyegette, azonban mindennek ellenére nem hajlandó elhagyni a hitét.

A jelentések szerint Devi a családjával együtt jelenleg a falu melletti erdőségben lakik, mindenfajta bevétel nélkül. A faluja azonban továbbra is zaklatja őt. A legutóbbi, ellenük elkövetett incidens március 13-án történt, amikor a nő férjének családja, valamint egykori szomszédaik azzal vádolták őket, hogy gabonát loptak tőlük. A család jogi ügyvitele jelenleg is zajlik.

 

Új törvényt hoztak Indiában, hogy még több keresztényt csukhassanak le

Sok kárt okoz az új indiai tanterv

 

Kiemelt képünk illusztráció. Lilu Kirade családját néhány hónappal korábban ugyanígy száműzték az erdőbe (Forrás: Morning Star News)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre