Jota most még egyszer azt üzeni…

Jota az A Dal 2021 döntője előtt számít ránk.

Szinte még mindig szédülünk, ha belegondolunk, hogyan jutott be Jota „Áldom” című éneke az A Dal 2021 döntőjébe. Legtöbben, akik sms-sel támogattuk a dicsőítő énekes előadót, bizonyosságként őrizzük a szívünkben, hogy az eredmény Isten ajándéka, amely megmutatta a keresztények és akár mások összefogását is. Hitvallás volt minden alkalom, amikor Andelic Jonathan istendicsérete megszólalhatott a televízió dalversenyében. Ezt bizonyítja a döntőbe jutás utáni első üzenet, amit egy szerzetesnővér küldött: „Deo gratias”, azaz Istennek hála. Jota ugyanezzel az Isten iránti hálával számít a támogató sms-einkben megmutatkozó közös dicsőítésünkre. Szombaton este 19:35-től találkozzunk a Dunán!

Hála

Az A Dal 2021 elődöntője előtt Andelic Jonathan arra bátorított bennünket, hogy mutassuk meg, mekkora ereje van a hitnek, az egységnek és a szeretetnek. „Megmutattátok” – mondta Jota a döntő előtt megosztott videó üzenetében.

„Mindent elsöprő az az összefogás, amivel és ahogy mellém álltatok” – tette hozzá az Áldom című dal döntős szerzője, aki kiemelte, hogy felekezeti hovatartozástól és világnézettől függetlenül fejezték ki a szavazatokat küldők, hogy mennyire fontos nekik, amit Jota csinál.

Már nem titok, a videóból azt is megtudhatjuk, hogy a Dal döntőjében a csapat visszatér az akusztikus változat előtti, eredeti verzióhoz. Ezért újra lesznek zseniális táncosok, és nagy erővel szól majd a zene is. Jota megígéri, hogy az éneklés területén mindent megtesz majd, hogy a legjobb négy közé juttassa az Áldom-ot. Ezt követően azonban újra csak a közönség fejenként elküldhető 20 darab alapdíjas sms üzenete dönti el, hogy akár egy Istent dicsőítő ének legyen 2021 dala. Miért is ne?

„Óriási hála van a szívemben értetek és felétek” – köszönte meg a keresztény felekezetek és mások összefogását meghatódottan az énekes.

„Őszintén mondom, hogy együtt jutottunk el idáig, és együtt sikerülni fog” – bátorított mindnyájunkat a dicsőítő zenész.

Isten a menedzserem a színpadon is – Andelic Jonathan JOTA a Vasárnapnak

Bizonyság

Tegyük hozzá a most megosztott üzenethez, hogy támogató sms-einkkel látszólag Andelic Jonathan mellé álltunk, ám valójában Isten iránti dicsőítésünk kifejeződése volt minden elküldött üzenet. Jota a Pengetőnek adott korábbi interjújában ugyanezt vallotta meg, amikor úgy fogalmazott:

„Úgy éreztem, Istent is képviselem azzal, hogy próbálok minél jobban teljesíteni, de emberként voltam jelen, és két lábbal a földön álltam. Szerintem ahhoz, hogy Istenhez közel tudjanak kerülni az emberek, akik engem látnak, illetve hallgatnak, fontos, hogy én is megközelíthető legyek.

Ha én valami „földönkívüli  szentfazék” vagyok, szinte elkerülhetetlen, hogy Istent is annak lássák. Viszont egy olyan helyzetben, amikor bibliai értékek, vagy Isten mellett kellett állást foglalnom, egy pillanatig sem volt kérdés bennem. Tudták, mit gondolok, az előválogatók során is több keresztény dalt énekeltem. 

Isten a menedzserem, én meg próbálok minél többet megtenni abból, ami rajtam múlik.”

Andelic Jonathan a döntő előtt hasonlóképpen fogalmazott: „Drága Emberek! Nagyon köszönöm, hogy imában és cselekedetben – úgy mint közönségszavazás – is mellém álltatok az elmúlt hetekben! Kétszer jutott tovább az »Áldom« mindazok szavazatának köszönhetően, akik szerint szüksége van az emberek lelkének egy nyílt és őszinte Istendicséretre.

Mivel a hit hallásból van, az a feladatunk, hogy olyan dalt adjunk elő a döntőben, melyet minden zeneszerető ember szívesen meghallgat, hogy aztán a szívében meg tudjon gyökerezni az üzenete.

Kérlek, imádkozzatok a szakmai stábért, akik a stúdióban fejlesztik a dalt, hogy sikerüljön az eddigieknél is erősebb előadással színpadra állni! Én is végzem a dolgomat, sokat futok, és közben énekelek, hogy bírjam szusszal és erővel a szombat esti fellépést. Köszönöm a támogatásotokat, szombaton este várlak titeket a Duna TV-n!”

Dicsőítés

Bárhogyan is alakulnak az eredmények, fontos, hogy ne felejtsük el: Isten nagysága és istensége nem egy efféle dalversenyben mutatkozik meg. Adjuk vissza Istennek a terveinket, vágyainkat, elképzeléseinket, és engedjük közösen, hogy egyedül Ő lehessen az Úr ebben a helyzetben is!

Ja, és ne felejtsük énekelni eközben: „Jézus, minden lehetséges nevedben, Semmi sem állíthat meg, áldlak téged!”

Veled vagyunk Jota – keresztény összefogás

Veled vagyunk Jota – a keresztény összefogás megosztható meghívója

 

A közönséggel együtt választjuk ki az ország dalát – Mező Misi a Vasárnapnak

Veled vagyunk, Jota! – Andelic Jonathan a Dalban

Nagy Feró: Kell írni húzós keresztény nótákat is

Minden idők „egyik” dalára szavaztunk a Dalban

Jota akusztikus dalára még a színpad is beleremegett

Andelic Jonathan Jota bejutott a Dal döntőjébe

Iratkozzon fel hírlevelünkre