Orbán Viktor: Az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált

Így értékelte a miniszterelnök a Fidesz kilépését az Európai Néppártból.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Fidesz képviselőcsoportja szerdán kilépett az Európai Néppártból (EPP). A döntést Orbán Viktor miniszterelnök (aki a Fidesz elnöke is) a miniszterelnok.hu oldalon értékelte.

A kormányfő írását változtatások nélkül közöljük: 

„Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan.

Kilépésünk új perspektívát nyit az európai politikában is. Köztudott, hogy mi, magyarok a folyamatosan hátráló és a politikai értékeit a süllyedő léghajóból kidobáló EPP-t újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni. Nagy, erős, demokratikus jobboldallá, amely a centrumpártokat, a konzervatív és tradicionális kereszténydemokrata pártokat és szavazóikat is képes egy nagy közös politikai otthonba összegyűjteni.

Ez a lehetőség a tegnapi napon elveszett. Az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált. A migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között. Jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik. Egy újabb párttal gyarapodtak.

A mi feladatunk is világos. Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik.

Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!”

 

A Fidesz otthagyja az Európai Néppárt képviselőcsoportját – már hivatalos

Hölvényi: A KDNP marad az Európai Néppártban

A Fidesz elvesztésével tovább távolodik a demokráciától az Európai Néppárt

 

Kiemelt képünk forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre