Őrültségnek tűnhet, de szeretnünk kell az ellenségeinket

Matt Maher katolikus keresztény könnyűzenei előadó „Clean Heart” című száma arra késztet bennünket, hogy először a saját házunk táján tegyünk rendet. Ebben a belső tisztulásban fontos Jézus Krisztus keresztáldozatára figyelnünk. A nemzetközi szinten is (el)ismert előadó ezúttal is a követendő igazságot fogalmazza meg számunka – a tőle megszokott amerikai dinamizmussal.

Matt Maher rendszeresen alkot közösen akár más felekezetű, világhírű dicsőítő zenészekkel. Úgy keresi a keresztények közötti közös pontokat, hogy közben nem felejti el megvallani a katolikus hitéből eredő igazságokat sem. 

Matt Maher: Uram, csak rád van szükségem!

Az énekes előadó „Clean Heart” című dalát a zenész házi stúdiójában vették fel akusztikus hangszerelésben. Egy valódi dicsőítésbe nyerünk bepillantást, amely minket is arra ösztönöz, hogy elgondolkodjunk a kellemes, fülbemászó muzsikába csomagolt üzeneten.

A kiabáló világban mindenki újabb és újabb háborúskodást indít el. A bajok végeláthatatlan sora egyre csak növekszik. A szemünk előtt tornyosuló rengeteg rosszra pedig egyetlen gyógyír létezik – a Megváltó.

Matt Maher a globális, rendszerszintű problémák orvoslása helyett a világ helyreállítását a saját szívénél kezdené, az 50. zsoltár „teremts bennem tiszta szívet” felkiáltásával összhangban: „Adj nekem tiszta szívet!”

Ez az öntisztulási folyamat Isten ajándékaként valósul meg az életünkben, és elvezet a felismerésig és az igazságig. A megbocsátás szerinte semmit nem ér, ha azt nem gyakorolják. Ennek a tökéletes példája Jézus a kereszten, aki megbocsátott az ellenségeinek. „Te áldottad azokat, akik átkoztak téged. Az utálkozók felé is szeretettel fordultál. Meghaltál értem a kereszten, hogy áldjad azokat, akik átkoznak téged, hogy szeresd azokat, akik utálnak.

Azt mondtad, hogy szeressem az ellenségeimet!” –  foglalja össze a dal bridge része a mondanivaló esszenciáját.

A feladat tehát adott. Ma kell elkezdenünk szeretni a minket átkozókat… Tudom, ez kíméletlenül nagy feladat, ám nincs számunkra más út, amelyet választhatnánk, ha Jézussal akarunk közösségben lenni. A dalban is megjelenik, hogy ezt követően arról ismernek majd meg bennünket, hogy szeretettel vagyunk egymás iránt. A szívünk csak ennek révén tisztul meg, és fedezi fel az igazságot.

Kezdjük el, mondjuk, éppen ezzel a dallal!

 

Ezzel a dallal teljesen rábízhatjuk magunkat Isten szeretetére

Kiemelt képünk forrása: YouTube

Iratkozzon fel hírlevelünkre