Felvilágosítással is segít a Hungary Helps

Facebook-oldalán számolt be Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár legújabb akciójukról.

A világjárvány azokra a Hungary Helps által támogatott közösségekre is kíméletlenül lesújtott, akiknek eleve számos más humanitárius válsággal szembe kell nézniük. Bár különféle adományokkal segítettük ezeket a közösségeket az életek megóvásában, de a tartós megoldást az oltás jelenti – írta közösségi oldalán az államtitkár.

Biztató, hogy Magyarországon napról napra nő az átoltottság, de ez sajnos nincs minden országban így – fejtette ki bejegyzésében Azbej Tristan.

Az egész emberiségnek az a közös érdeke most, hogy leküzdve a hamis információkat és álhíreket, minél több ember megkapja a koronavírus elleni oltást. Nemcsak idehaza, de olyan migrációt kibocsátó válságterületeken is, mint Közel-Kelet és Afrika, hiszen a migráció immáron egészségügyi kockázatokkal is fenyeget!

Mint arról Azbej Tristan beszámolt, a járványhelyzet miatt online formában működő Hungary Helps Önkéntes Program keretén belül egyik önkéntesük az egészség megóvásáról, az oltások fajtáiról és főleg az oltás fontosságáról tartott előadást 80 jordániai fiatal számára. A MÖL – Magyar Önkéntes Liga Egyesület által szervezett előadáson én is részt vettem, hiszen a magyarországi védekezéssel párhuzamosan felelősséget vállalunk a programunk által támogatott közösségek iránt is.

Bízom abban, hogy önkéntesünk részletes és tudományos igényű előadása hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian mielőbb megszabaduljunk a vírustól. Ehhez viszont az egyedüli megoldást a vakcina jelenti!

zárta bejegyzését Azbej Tristan államtitkár.

 

Azbej Tristan: A Hungary Helps Program a magyarok szolidaritásának megnyilvánulása

 

Azbej Tristan: Ahol a szükség, ott volt a Hungary Helps

 

Több mint százezer embernek nyújtott már segítséget a Hungary Helps Program

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Azbej Tristan

Iratkozzon fel hírlevelünkre!