A jezsuita kommunikációs tanácsadó kiáll a botrányos Szűzanya-ábrázolás mellett

Tizenkettőből egy ma is mindig áruló… James Martin jezsuita pap, Ferenc pápa által kinevezett kommunikációs tanácsadó hamar elhíresült arról, hogy rendszeresen hirdet eretnek gondolatokat a homoszexualitásról. Szívügyének tartja az LMBTQ-emberek jogainak védelmét, a hagyományos katolikus értékek és tanítás lerombolását. Emellett minden más kérdésben nagy támogatója a liberális gondolatnak, Donald Trump bukását és a demokraták győzelmét is kitörő örömmel fogadta. (Ilyenkor nem zavarja a baloldalt, ha politizál egy klerikus...)

Mint már megírtuk, Lengyelországban az LMBTQ-propaganda színeinek megfelelő szivárványos glóriával ábrázolták a Fekete Madonnát, a lengyel katolicizmus egyik legfőbb ereklyéjét. Szerencsére a lengyel társadalom ellenállóképessége a szivárványos pestissel szemben igen jó, így akár rács mögé is kerülhetnek az elkövetők.

Martin vonatkozó Twitter-bejegyzésében ezeket az elkövetőket vette védelmébe, mondván: semmi probléma nincs ezzel az ábrázolással. Érvelésének az alapja az volt, hogy a Szűzanyát és karjaiban a gyermek Jézust különböző kultúrák gyakran ábrázolják a saját stílusukban.

Martin több éve tartó ámokfutásának ez már sokadik epizódja.

Chvála Márton

Szivárványos Fekete Madonna – megkezdődött a per a lengyeleknél

Iratkozzon fel hírlevelünkre