Azbej Tristan: Egyre több helyen zajlik kereszténymészárlás

Miközben egyre több helyen zajlik kereszténymészárlás, a minden másért krokodilkönnyeket hullajtó liberális média részéről csak cinkos hallgatás van. Pedig amíg mi szenteste a karácsonyfa körül álltunk, addig Nigériában két templomot és egy kórházat gyújtottak fel iszlamista dzsihadisták – írta hétfő este közzétett posztjában Azbej Tristan.

„Képzeld el, hogy karácsonykor templomba mész a családoddal. Képzeld el, hogy a templomba berontanak a fegyveres terroristák. Képzeld el, hogy a karácsonyi ünnepi öltözetükben, vérben fagyva látod a templom padlóján a szeretteidet. Képzeld el, hogy senki sem foglalkozik a világban a családtagjaid mártírhalálával. Képzeld el, hogy amikor szót emelnek a nevedben a diplomácia színterein, akkor mások tagadják, hogy a hitük miatt gyilkolták meg őket. És képzeld el, hogy ez nem képzelet – ez a valóság: templomtámadás, emberrablás, keresztények kivégzése” – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program  megvalósításáért felelős államtitkár hozzátette: a meghitt, bensőséges ünneplés helyett Nigériában és más országokban ez volt a karácsony. Mint írja,

az is valóság, hogy miközben egyre több helyen zajlik kereszténymészárlás, a minden másért krokodilkönnyeket hullajtó liberális média részéről csak cinkos hallgatás van.

„Pedig amíg mi szenteste a karácsonyfa körül álltunk, addig Nigériában két templomot és egy kórházat gyújtottak fel iszlamista dzsihadisták. Amíg mi családunk körében ünnepeltünk, addig az Iszlám Állam nyugat-afrikai ágának (ISWAP) terroristái 11 keresztényt raboltak el. Amíg mi a karácsonyi ebédet fogyasztottuk, addig terroristák teherautókkal és motorkerékpárokkal hajtottak végig egy keresztények lakta településen, és válogatás nélkül lőttek az emberekre. Amíg mi két ünnep közt családi filmnézéseket tartottunk, a terroristák azt vették videóra, hogy az elrabolt keresztény túszok közül öt embert hátrakötözött kézzel térdeltetnek, kimondatják velük, hogy »keresztény vagyok«, és kivégeznek” – olvasható a megrendítő posztban. Azbej Tristan rámutatott: 

a helyi keresztények ennek ellenére a következő vasárnap is elmennek szentmisére, mert vallják és élik a hitüket.

Az államtitkár szerint eljön az a pillanat, amikor már nincs és nem is lehet helye a „korrektkedő mellébeszélésnek”: ezek a drámai események is annak jelei, hogy napjaink legelhallgatottabb emberi jogi válsága a keresztényüldözés. Mint írja, csak Nyugat-Afrikában 2009 óta már több mint 32 ezer keresztényt öltek meg a szélsőségesek. „Isten nyugosztalja a mártírokat” – zárja sorait az államtitkár, majd hozzáteszi:

a Hungary Helps – Magyarország segít program idén is ki fog állni az üldözött keresztényekért.

 

Szakértő: Nem veszik komolyan a keresztényüldözést a nemzetközi szervezetek

Szintet lép a keresztényüldözés Indiában

Azbej Tristan: Ne féljetek, mert velünk az Isten

(Kiemelt képünk forrása: Azbej Tristan Facebook-oldala.)

Iratkozzon fel hírlevelünkre