Kivégezhetik a nőt, aki brutálisan meggyilkolt egy terhes anyát, gyermekét pedig kivágta a méhéből

Mégis megkaphatja a méreginjekciót Lisa Montgomery

A washingtoni szövetségi fellebbviteli bíróság eltörölte egy halálra ítélt nő kivégzésének felfüggesztését, és a halálbüntetés időpontját január 12-ére tűzte ki. Lisa Montgomery 2006-ban megölt egy terhes nőt, majd kivágta a hasából a gyermekét.

Az 52 éves Montgomeryt, az Egyesült Államok egyetlen női halálra ítélt rabját december végén tervezték kivégezni, ám a koronavírus-járvány miatt – ügyvédje megfertőződött – felfüggesztették a büntetés végrehajtását. A fellebbviteli bíróság azonban a napokban eltörölte a felfüggesztést, és január 12-ére tűzte ki a méreginjekció általi kivégzés időpontját.

Lisa Montgomery. Forrás: LifeNews.com

A nő még 2003-ban kötéllel az eszméletlenségig fojtogatta a 23 éves, terhes Bobbie Jo Stinnettet, majd 8 hónapos leánygyermekét egy késsel kivágta az asszony méhéből. A korabeli híradások szerint az édesanya ezt követően valamennyire eszméletre tért – Montgomery ekkor megfojtotta. A kislány a horrorfilmbe illő cselekménysorozatot csodával határos módon túlélte, a gyilkos vele távozott a helyszínről, később pedig megpróbálta a sajátjaként elismertetni. A halott nőre annak édesanyja bukkant rá, ő fedezte fel, hogy a gyermeket kivették lánya hasából.

Az ép ésszel felfoghatatlan tettet Montgomery mentális betegségére fogták és arra, hogy sok traumát kellett elszenvednie életében. Amit tett – hangoztatta védőügyvédje, Meaghan VerGow –, nem lehet elvi ok a kivégzés végrehajtására.

Amennyiben valóban megkapja a méreginjekciót, Montgomery lesz az első női szövetségi elítélt, akit az elmúlt 70 évben kivégeztek.

Bobbie Jo Stinnett kislánya ma már 16 éves, a nyilvánosságtól elzárkózva él édesapjával.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!