A Twitter cenzúrázza a Vasárnapot (is)

A Vasárnap.hu azon konzervatív sajtótermékek közé tartozik, amelyek naponta kiállnak értékeink védelme mellett és szóvá teszik a szélsőliberális véleménydiktatúra vállalhatatlan és romboló cselekedeteit. Meg is kapjuk érte a magunkét: ahogy az a szép új világban megszokott,

a liberális kánont erősítő techóriások és algoritmusaik, cenzoraik folyamatosan megnehezítik a dolgunkat.

November második felére a Facebook például mintegy 40 százalékkal vágta vissza mesterségesen a Vasárnap.hu Facebook-oldalának eléréseit, korlátozva lehetőségünket, hogy olvasóink jelentős részével kapcsolatot tartsunk. (Annak érdekében, hogy kevésbé legyünk kiszolgáltatott helyzetben, rengeteg alternatív platformon és módszerrel próbálkozunk. Törzsolvasóink számára ajánljuk például a Facebookon létrehozott Hadjárat csoportot!) A szorításból nehezen engedtek ki minket, hiszen gyakorlatilag naponta jelenik meg olyan cikkünk, ami szúrja a cenzúra szemét. Leírjuk például, hogy az anya nő, az apa férfi, a házasság férfi és nő között köttetik, a család intézménye nem változik azért, mert pár lmbtq-lobbiszervezet azt mondja – ráadásul szerkesztőségünkben 90 helyett csupán 2 nem tagjai képviseltetik magukat – eleve gyanús…

Vasárnap éjszaka azonban a Twitternek is szemet szúrtunk.

Történt ugyanis, hogy lapunk megírta: több amerikai demokrata párti törvényhozó, köztük Nancy Pelosi házelnök is idejétmúltnak tekinti az olyan kifejezéseket, mint anya, apa, lánya, fia – és az új házszabályban nemsemleges kifejezésekkel helyettesítenék őket. A liberális gondolatrendőrség eme új megnyilvánulásán az Államokban is sokan kiakadtak, hamar vezető téma lett a közösségi felületeken, köztük az USA-ban megkerülhetetlen Twitteren is.

A Vasárnap.hu által vezetett mikroblogon is közreadtuk a hírt (persze magyarul), megjegyezve, hogy ép ésszel nem fogható fel, amit a demokraták művelnek. Láss csodát: bejegyzésünket hétfő hajnalra eltávolította az elfogadásra és sokszínűségre máskor oly érzékeny vállalat.

Amikor Amerikában cenzúrát, diktatúrát kiáltanak, teljesen fölösleges Közép-Európát emlegetniük. Saját házuk táján kellene rendet tenni és megregulázni a teljes véleménydiktatúrát bevezető globális, amerikai gyökerű techcégeket, amelyek csak azt fogadják el, ami szélsőliberális. 

A problémát jeleztük a Twitternek is, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

 

Ha követni szeretné Twitter-fiókunkat, ide kattintva teheti meg. Jelen vagyunk a Hundubon és Instagramon is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre