Megöltek egy keresztény nőt, mert kitartott a hite mellett

Megöltek egy pakisztáni keresztény nőt, miután nem volt hajlandó áttérni az iszlám hitre és feleségül menni egy muszlim férfihoz.

A gyilkosság még november 30-án, a délelőtti órákban történt, amikor is Sonia Bibi Masih 24 éves pakisztáni nő munkahelyére, a Panjab tartományban lévő Pakisztáni Orvostudományi Intézet kórházába igyekezett.

A takarítással foglalkozó keresztény lányt egy megállóban tartóztatta fel két muszlim munkatársa, akik szóváltásba keveredtek Soniával, majd többször nagy erejű ütést mértek a fejére, aminek következményként a fiatal lány összeesett és a helyszínen meghalt.

A lány apja, Allah Rakha Masih szerint Mohamed Shehzad és barátja, Basem Faizant már hónapok óta házassági ajánlatokkal zaklatták a lányát, aki elutasította őket. 

„Shehzad az elmúlt öt hónapban követte a lányomat. Az anyját is elküldte házunkba, hogy megkérje a lányunk kezét. De ők muszlimok, mi pedig keresztények, ezért én is elutasítottam őket” – mondta a gyászoló apa az Union of Catholic Asia News-nak.

Teressa Masih, az áldozat anyja igazságtételt követel. A gyászoló anya szerint a zaklató férfi már többször a lány megölésével fenyegetőzött, és most beteljesítette ígéretét.

Sonia megmenthette volna életét, ha enged az erőszakoskodó férfinak, áttér az iszlám hitre és feleségül megy hozzá – mondta Samson Salamat, a Rawadari Tehreek (Mozgalom a Toleranciáért) szervezet elnöke.

A bátor lány kiállt hite mellett és megmentette családja, szülei méltóságát, elfogadta döntésüket – nyilatkozta Riaz Arif Malik, a lahori egyházmegye lelkésze az ACN-nek.

Az UCA News információja szerint a helyi hatóságok Faizant már letartóztatták, de a másik tettes, Shehzad még szabadlábon van. Sonia szülei egészségügyi okokból nem tudnak munkát vállalni. A hatgyerekes családban a fiatal lány volt a legidősebb és egyben ő tartotta el a szüleit és testvéreit. Sonia halálával nehéz anyagi helyzetbe került az egész család.

Pakisztánban mindennaposak a keresztények ellen elkövetett atrocitások. A szélsőséges muszlimok gyakran rabolnak el keresztény nőket, akiket  házasságra kényszerítenek muszlim férfiakkal. Máskor blaszfémiával vádolják meg a helyi keresztényeket, ami a muszlim országban súlyos bűncselekménynek számít, akár halálbüntetést is kiszabhatnak az elkövetőre, függetlenül attól, hogy a vélt bűnt valóban elkövették-e.

A pakisztáni keresztényekről bővebben itt olvashatnak.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Kényszerházasságtól szabadult meg egy kiskorú keresztény lány Pakisztánban

Vérdíjat tűztek ki egy pakisztáni keresztény aktivista fejére

Elrabolt lányáért küzd egy pakisztáni keresztény asszony

Kiemelt képünk forrása a Licas.news

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre