A magyar kormány mindent megtesz, hogy mielőbb legyen biztonságos védőoltás

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb legyen bevizsgált és biztonságos koronavírus elleni védőoltás - hangsúlyozta a kormányszóvivő a Facebook-oldalán szombaton közzétett videójában.

Szentkirályi Alexandra azt mondta: Magyarország minden lehetőséget igyekszik kihasználni, ami a beszerzéseket illeti, “hiszen a vakcina az igazi megoldás a koronavírus elleni küzdelemben”.

Kifejtette: a vakcinainfo.gov.hu oldalon elindult az oltásra a regisztráció, amelyet számítógépről vagy akár mobiltelefonról is meg lehet tenni.

A védőoltás önkéntes és ingyenes lesz, de nem a regisztráció sorrendjében történik majd a beadása, hanem az oltási terv szerint. Elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók, a védekezésben résztvevők és a krónikus betegek – mondta. Hozzátette: ha valaki regisztrál, utána még meggondolhatja magát, ha mégsem szeretné magát beoltatni.

A hatvanévesnél idősebb nyugdíjasok postán is megkapják az íveket, amelyeket kitöltve ingyenesen vissza is küldhetnek.

A kormányszóvivő az online kitöltés menetét is bemutatja a videóban. A regisztráló gomb megnyomása után megjelenik egy űrlap. Az igényléshez meg kell adni a nevet, a lakcímet, az életkort, a TAJ-számot, az emailcímet, és a telefonszámot.

Kitért arra is, hogy a regisztráció az igények felmérése mellett a vakcinával kapcsolatos legújabb információkról szóló közvetlen tájékoztatást is segíti. Ehhez az adatkezelési tájékoztató alatti rubrikát kell kipipálni, ez azonban nem kötelező. Az oldalon most is vannak naprakész hírek – jegyezte meg.

Szentkirály Alexandra – aki már maga is megtette ezt – mindenkit bíztat a regisztrációra.

A koronavírus okozta járvánnyak kapcsolatos híreinket itt olvashatják.

MTI

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Óriási az érdeklődés itthon a vakcina iránt

Állami programban biztosítaná a koronavírus elleni oltást a kormány

A zsúfoltság elkerülése miatt függesztették fel az idősek vásárlási idősávját

Kiemelt képünk forrása az MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre!