A megtérés által érkezünk el Istenhez

Az idei Dics-Suli online is követhető előadásai igazi tájékozódási pontként segíthetnek bennünket Isten dicsőítésében.

„Büszkeséged gyümölcse az önfeloldozás / A mártírok jussa pedig az önfeláldozás.” Fóris Rita új dala döntés elé állít bennünket: választanunk kell élet és halál között. A bűnből mindig van lehetőség felállni a megtérés által. Amint ez megtörténik, már csak Isten jelenti számunkra az otthont. Megérkeztünk.

„Pillanatnyi öröm és kéj: itt a boldogság? / Ez csak a teremben a jól kigyúrt »bulldog-sáv« / Hatalom és pénz, ezt mind okosba’, jól jársz / Hamar elfogy a vagyon, tudod, több nap, mint kolbász (…) Embergyilkos, hazugság atyja / Te fordíts hátat, és az elszalad, hagyjad!” – hallhatjuk Tóth Olivér előadásában a slamet.

Fóris Rita új számában Isten felkínálja a bűn útjára lépett ember számára a megtérés lehetőségét. A sátán, a „patás”, a hitelező, az embergyilkos és a hazugság atyja a földi sikerekért egyszer csak elkéri majd a jussát. Soha nem késő a kísértőnek hátat fordítani; nincsen az a mocsár, amelyből Isten irgalmából ne lehetne kikecmeregni, még akkor is, ha a világ röhög és gúnyolódik közben. Érdemes megállni, aztán nemet mondani a bűnre, hogy énekelhessük, tapasztalhassuk: „Megérkeztem, mert éheztem, és megéreztem, hogy csak Te nálad itthon az otthon!”

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Fóris Rita a Szikra Klubban közénk csalogatja a mennyet

Kiemelt képünkön a hivatalos videoklip részlete látható

Iratkozzon fel hírlevelünkre