Szájer József megköveti családját és választóit

Megkövette családját és választóit Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő keddi közleményében. Helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről - írja kapcsolódó közleményében a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja. Úgy fogalmaztak, az egyedüli helyes döntést hozta meg.

A képviselő azután adta ki közleményét, hogy a belga sajtóban megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen egy EP-képviselő jelen volt.
Szájer József elismerte, hogy jelen volt az eseményen, hozzátéve: a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítette, majd hazavitte.

A politikus közölte, kábítószert nem fogyasztott, a rendőrségnek helyben felajánlotta, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak (nála), de Szájer József szerint az nem volt az övé. Arról, hogy ki és miképp helyezte el nála, nincs tudomása – jelentette ki. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tett – tette hozzá.

A kéviselő sajnálatának adott hangot amiatt, hogy megsértette a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ami szavai szerint felelőtlenség volt részéről, és az ezért járó szankciókat vállalja.

„Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék” – tette hozzá.

Fidesz-KDNP: Helyes döntés

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről – írja közleményében a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja. Úgy fogalmaztak, az egyedüli helyes döntést hozta meg. „Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.”

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre