Szájer, a kereszténység meg én

Volt nem egy olyan haverom 2006-ban, akit „kőkomcsinak” könyvelt el a környezete. Ennek ellenére szidták a saját pártjukat, gyurcsányostul, mindenesül. Ahogy a csövön kifért. Őket – amúgy – rendes embereknek tartotta a kisvárosi patrióta közeg, mert tudták, hogy vajmi kevés ráhatásuk van főnökük politikájára. Nem azonosultak Gyurcsánnyal, érezték, hogy gáz, ami akkortájt zajlik.

Ne gondolja, kedves olvasó, hogy én nem szédelgek a Szájer-sztoritól. Nem a fenét. Semmi sem áll távolabb a világnézetemtől, szexuális orientáltságomtól, mint az elhíresült brüsszeli „házibuli”. De nehogymá’ huszonöt, egymást hajkurászó hím fecske mondja meg, hogy mi a nyár!

Kifejezetten bűzlik, hogy a „házibuli” gazdája először oda nyilatkozott: ő nem tudta, ki az a szakállas jóember – aztán meg vagy kilenc, korábbi magyar vendég-politikusokról beszélt. Meg lengyelekről.

Épp csak azt nem mondta, hogy azok homokoznak nála szakmányban, akik most épp vétóznak az EU-ban…

Ezen kívül röhej az is, hogy a sokunknál nyilván lényegesen jobban kereső Szájer József hátizsákjában olyan drogot találtak a rendőrök, amilyent amúgy a külvárosi banzájok kiscsávói használnak; csak egy fokkal komolyabb cucc, mint a Technokol Rapid…

Szóval, amit a libernyálas közírások sugallnak, hogy „…de ő aorbán főembere volt…” – az úgy hülyeség, ahogy van. A főembere volt? Igazán? És ki tudott erről? Ki azonosítja a jobboldalt meg a kereszténységet Szájer Józseffel? Ki azonosította 2006-ban Gyurcsányt a disznóságait elítélő kisvárosi emeszpéssel? Avagy, ki azonosította a kisvárosi tisztességes baloldaliakat Fletóval?

Először is: a magyar választópolgár annyit tud Brüsszelről meg az EU-ról, hogy ott Orbán balhézik, de vadul. És ez így is van. Arrafelé Orbán főellenség. Másodszor:

Szájer nem egy vallás, nem egy világnézet és nem egy rendszer.

Talán egyszerűen csak egy túlmozgásos homoszexuális. Az előbbi az ő dolga, a túlmozgás – az már sajnos minket is árnyékol. Hogy pechje volt? Igen, de főleg nekünk volt pechünk – vele. Minden valószínűség szerint ezekben a napokban leginkább a jobboldal az, amelynek képviselői úgy rugdosnák fenékbe, hogy a fénynek szakálla nő, mire utoléri.

Én a magam részéről, jobboldali, keresztény fehér férfiként kikérem magamnak, hogy egy kalap alá vegyenek Szájer Józseffel. És ezzel vagyunk szerintem kábé másfélmilliónyian. Lehetséges, hogy Orbánnal együtt – csak egy miniszterelnök nyilván nem lehet olyan direkt, mint egy véleménycikk írója.

Mészáros József

A szerző további írásai itt érhetők el

 

Össztűz Szent II. János Pálra

Kacagtunk: ünnepi pajzánság, női Mikulás

Iratkozzon fel hírlevelünkre