A kormányzó ellen kísérelt meg merényletet a Boko Haram

November 21-én a Boko Haram több támadást is végrehajtott Nigéria Borno államában. A kifejezetten keresztényellenes terrorszervezet először egy katonai konvojra csapott le, majd a kormányzó ellen hajtott végre (sikertelen) merényletet.

A konvojra a Jagirant és Mongunót összekötő úton csaptak le. Az akcióban hat katona vesztette életét, 26-an pedig megsebesültek – írja a Persecution.org.

A második támadás – ugyanezen napon – szintén egy konvojra, Borno állam kormányzójának és társainak autóit érte. A Bagana Zulum ellen idén elkövetett merényletek sorában ez már a harmadik volt. A támadásban a politikai vezető kilenc társa veszítette életét. Zulum kormányzó éppen Bagába tartott egy kormányzati tisztviselőkkel tervezett tárgyalásra – az akció miatt azonban visszatért Maidiguriba.

A Boko Haram tovább folytatja évtizedes küzdelmét az észak-nigériai kalifátus kialakításáért. Bár a nemzetközi közösség már szövetséget formált annak érdekében, hogy Muhammadu Buhari kormányánál eredményesebben tudjon fellépni a terrorszervezettel szemben, a terroristák továbbra is képesek katonai támaszpontok és bázisok ellen sikeres támadásokat kivitelezni, civileket gyilkolni és elrabolni – valamint a kereszténység kiűzéséért harcolni.

 

Még többet szeretne tudni a nigériai helyzetről? Ide kattintva tovább olvashat.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

„Végignéztük, hogyan ölik meg macsétákkal a férjemet”

„Hetedik hete temetjük plébániánk tagjait, anélkül hogy látnánk az alagút végét”

 

Kiemelt képünk illusztráció. (Forrás: Wikimedia Commons)

Iratkozzon fel hírlevelünkre