„Nem tudok, és nem is figyelek a tetteim társadalmi következményeire”

A Fidesz frakcióvezetője szerint „szörnyű, hogy a baloldali politikusok egy spekuláns piszkos pénzéért bármikor készek arra, hogy elárulják Magyarországot”.

Kocsis Máté a Facebook-oldalán kiemelte:

„amint előkerül Európában a migráns-vita, valahogy rögtön előkerül ez a Soros nevű amerikai dollármilliárdos is, és utasításokat ad a magyar baloldali pártoknak”.

Az amerikai üzletember szerdai cikkében arra is kitért, hogyan kell majd indulniuk a 2022-es választáson. Ennek pedig Gyurcsány Ferenc vezetésével az összes baloldali boldogan tesz eleget és „szolgalelkűen tapsikol” – jegyezte meg a képviselő.

A fideszes politikus arra figyelmeztetett: „ne legyen senkinek kétsége: migránsok beengedését ígérték Sorosnak cserébe egy kis támogatásért”. Ők is és a brüsszeli elit tagjai is azért támadnak folyton, mert Magyarország elutasított minden javaslatot, ami bevándorlóországgá tenné az országot. Most sincs másról szó, erről megy a vita – emelte ki Kocsis Máté, hozzátéve: „csak már a szög is kibújt a zsákból”.

Kocsis Máté hangsúlyozta:

Soros Györgytől nem áll távol, hogy beavatkozzon egy állam belügyeibe, sok országot tett már tönkre.

A fideszes politikus Facebook-oldalán egy Soros Györggyel készült interjú felvételének egy részletét is megosztotta. Ebben – mint Kocsis Máté írta – Soros György „maga mondja el, hogy csak a pénz érdekli, a tetteinek a társadalmi következményei már kevésbé”. Az interjúban Soros Györgytől azt kérdezik:

„Ön ennyire befolyásos?”. Erre válaszolva Soros György azt mondja: „Nem, azt gondolom, hogy ez egy nagy félreértés. Alapvetően azért vagyok ott, hogy pénzt keressek. Nem tudok, és nem is figyelek a tetteim társadalmi következményeire”.

Az interjúban Soros György azt is mondta: „versenyzőként azért kell versenyeznem, hogy győzzek”.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet elindításának alkalmából rendezett berlini sajtóértekezleten 2017. június 8-án. (MTI/AP/Ferdinand Ostrop)