Nem lassul a migránsáradat

522 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség honlapján közzétett statisztika szerint pénteken 181, szombaton 127, vasárnap 199 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és a horvát határszakaszon 15 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 958 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az egyenruhások. A megelőző héten – november 9-től 15-ig – a feltartóztatottak száma 883 volt. A román és horvát határszakaszon 26 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 17 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Rendőrautó látható a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án. Az átkelőnél több mint hatvan határsértő próbált áttörni hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket. MTI/Molnár Edvárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre