„Gyászoljuk feláldozott fiunkat és szexuális tárgyként használt lányunkat”

Egy kereszténységre tért ugandai imám 11 és 13 éves gyermekei hirtelen eltűntek otthonról, még 2018 júliusában. A Morning Star News jelentése szerint a rendőrség szeptember 16-án szabadította ki egyiküket egy törzsi boszorkánydoktor karmai közül, aki emberáldozatairól vált hírhedté.

Sulaiman Pulisi ex-imám, jelenleg hívő keresztény múlt hónapban kiszabadított kislányát – a rendőrségi jelentések szerint – Isifu Abdullah boszorkánydoktor (afféle törzsi mágus, gyógyító, olykor okkult tevékenységet végző személy) feleségként vette magához.

„Gyászoljuk a fiunkat, akit feltehetően feláldoztak. Gyászoljuk a lányunkat, akit egy muszlim sámán szexuális tárgyként használt” – közölte Pulisi a Morning Star News-zal. 

A jelentés szerint egy helybéli szélsőséges muszlim asszony korábban hevesen tiltakozott Sulaiman Pulisi megkeresztelkedése ellen, a falubeliek azt gyanítják, ő állhatott a gyermekek elrablásának hátterében.

A településen dolgozó egyik kereskedő szerint a nő, bizonyos Sania Muhammad kapcsolatban állt olyan muszlim férfiakkal, akik áttért keresztények gyermekeire vadásztak, később illegálisan eladva őket.

A rendőrség valóban talált kapcsolatot két másik gyanúsított és a gyermekrablások, illetve gyermekek rituális gyilkossága között.

Abdullah a híresztelések szerint azon okkultisták egyike, aki emberáldozat keretében gyermekek vérét, bőrét és szerveit használja fel tevékenysége során, mellyel – állítólag – a jó szerencsét, illetve a gonosz elleni védelmet kívánja elővarázsolni.

 

Kiemelt képünk illusztráció, egy zimbabwei sona boszorkánydoktorról. Forrása a Wikipedia.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!