Elhunyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei kórház igazgatója

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma részvétét fejezi ki a ma hajnalban elhunyt Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója családjának.

Dr. Adorján Gusztáv a Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után a nyíregyházi Megyei Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályán kezdte szakmai pályafutását, ahol közel négy évtizeden át dolgozott. 2010 júliusától volt a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2013-ban a négy kórház integrációjaként létrejött Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettesének, 2015 márciusában pedig az intézmény főigazgatójának nevezték ki.

Szakmai pályafutása során a szülészet mellett a nőgyógyászati onkológia és az onkosebészet területén is kimagasló munkát végzett. Ennek elismeréseként a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társaságának vezetőségi tagja, a Magyar Méhnyakkórtani és Kolposzkópos Társaság főtitkára, a Nőgyógyászati Onkológia Folyóirat szerkesztőbizottságának, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak és a Nőgyógyászati Endoszkópos Társaságnak is tagja volt. Jelentős szerepet vállalt a kórház nőgyógyászati onkológiai sebészeti profiljának fejlesztésében, a legkorszerűbb műtéti technikák bevezetésében. Szakterületén rendszeresen tartott előadásokat és jelentek meg tudományos publikációi.

A kezdetektől aktívan részt vett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye négy kórháza jogi, szakmai és gazdasági integrációjának végrehajtásában, melynek eredményeként országosan is minta értékű modell jött létre, és javult a megyében az egészségügyi ellátás hatékonysága.

Aktív közéleti tevékenységet is folytatott, 2010-től tagja volt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyéni képviselőként, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetőjeként.

A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség presbitere és a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka volt. Nyíregyháza díszpolgára lett.

Feleségével együtt három gyermeket neveltek, és két unokájának örülhetett.

Egész pályafutása során a betegellátás iránti elhivatottság, a betegek tisztelete, szeretete, a gyógyításért érzett elkötelezettség vezérelte.

A főigazgató halála miatt a Magyar Kórházszövetség is részvétét nyilvánította. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: „nagyon jó szakembert, igaz embert, jó kollégát vesztettünk el. Megrendülten osztozunk a család gyászában.”

Nyíregyháza önkormányzata közölte: a város közgyűlése, vezetői és a polgármesteri hivatal dolgozói megdöbbenéssel és mély megrendüléssel értesültek Adorján Gusztáv haláláról.

Azt írták: Adorján Gusztáv 2010-től önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője, 2011 szeptemberétől a gazdasági és tulajdonosi bizottság elnöke volt. Közéleti tevékenységét, önkormányzati képviselői feladatait mindig teljes odaadással végezte, a közösségért való tenni akarás és jobbító szándék vezérelte. A belvárosi területek képviselőjeként az elmúlt években sokat dolgozott a városrész fejlődéséért és az ott élőkért, főigazgatóként pedig komoly szerepe volt a megyei kórház modernizálásában.

Az önkormányzat kiemelte, hogy Adorján Gusztávot saját halottjának tekinti, továbbá mély együttérzését és őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló családnak és az elhunyt munkatársainak.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

Iratkozzon fel hírlevelünkre