Alföldi Róbert színháza is beszáll a gyerekek LMBTQ-érzékenyítésébe

A baloldali vezetésű II. kerületi önkormányzat érzékenyítő felolvasást szervez kicsiknek az Alföldi Róbert erős befolyása alatt álló Átrium Színházba – derül ki a Port.hu eseményajánlójából. Abból az LMBTQ-könyvből olvasnak fel, amely az elmúlt napokban komoly indulatokat váltott ki, és amelynek terjesztésével szemben a Vasárnap.hu is erőteljesen fellépett. 

A Meseország mindenkié című könyvet a Labris leszbikusszervezet adta ki, abban ismert mesék „átdolgozásai” olvashatók, homoszexuális főszereplőkkel. A mesekönyv célja nem titkoltan a gyerekek „érzékenyítése”.

Az eseményen – egy későbbi kommentje legalábbis erre utal – ott lesz Őrsi Gergely, a szervező II. kerület polgármestere is. Biztosra mennek, ugyanis a zenei aláfestéssel kombinált felolvasást élőben közvetítik Facebookon is. A „mesélést” beszélgetés követi a gyerekekkel, amelyben iskolapszichológus is részt vesz majd.

Az Átrium Színház Alföldi Róbert személyéhez kötődik több szálon is: az előadások szinte mindegyikében vagy szereplőként, vagy rendezőként jelenik meg, illetve ő a művészeti vezetője az Átrium Galériának is.

Mint ismeretes, a CitizenGO magyarországi vezetőjét, Schittl Esztert durva fenyegetések érték a hírhedtté vált mesekönyv elleni fellépése miatt.

Petíció indult az LMBTQ-mesekönyv árusítása ellen

Brutálisan megfenyegették az LMBTQ-mesekönyvek ellen petíciót indító gyermekvédő aktivistát

Rétvári: Aki számára fontos a demokrácia, annak ki kell állnia Schittl Eszter mellett

Micsoda meglepetés: Soros György alapítványa pénzelte az LMBTQ-mesekönyv kiadását

Iratkozzon fel hírlevelünkre