Minden gyerek egyformán fontos Istennek, tökéletesen mindegy, hova születik

Megható kisfilm egy táborról, amely hidat képez romák és nem romák között – a hit erejével, az emberi kapcsolatok megbecsülésével és előtérbe állításával. A filmben megismerhetjük a Világítani fogok közösség önkénteseit és résztvevőit.

Kerecsend községben húsz éve működik a Világítani fogok névre keresztelt ifjúsági tábor, amelyben cigány és nem cigány fiatalok együtt vesznek részt. A tábor azért jött létre, hogy megakadályozza az ott élő közösségek még erősebb széthúzását. Nem volt zökkenőmentes az indulás, de az elmúlt két évtized számos élménye, a gyerekek csillogó szeme és a tábor önkéntes csapatának nem múló lelkesedése a bizonyíték arra, hogy minden pillanat megérte: egyszerre gyógyít, célt és közösséget ad sokaknak ez a kezdeményezés – nem mellesleg pedig egy életre szóló tapasztalatot. 

A Világítani fogok egy évek alatt szerveződött, főként fiatalokból álló önkéntes csapat, s bár a közösség tagjai az ország különböző tájain élnek, a közös pont és cél – a Heves megyei Kerecsend község – összeköti őket. A csoport táborokat, közösségi programokat szervez, főként a falu hátrányos helyzetű gyermekei, illetve családjai számára.

Gyönyörű képsorok, szívbe markoló zene és megható tanúságtételek arról, hogy embertársainkhoz mindenkor kapcsolódni kell. A kerecsendi Világítani fogok csapatának életéről, hétköznapjairól a ShoeShine alkotói közössége készített rövidfilmet, amely nem csupán tanulságos, de minden hívő számára követendő például szolgál.

A filmben beszélnek a táborban részt vevő önkéntesek és azok a fiatalok, akik gyerekként maguk is részt vettek ezeken az alkalmakon. Megszólalásaikból nemcsak az derül ki, mit tanultak egymástól, hanem az is, mivel vértezi fel őket a mindennapokban a Világítani fogok közössége.

Kiemelt képünk a Világítani fogok című film egy kockája. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre