Kisfilmsorozattal készül az Egyszülős Központ

Négy kisfilmből álló sorozattal készül az egyedülálló szülők március 21-ei világnapjára az Egyszülős Központ - mondta a szervezet elnöke az M1 aktuális csatornán.

Nagy Anna hozzátette: a kisfilmek célja, hogy a gyermekeknek segítse feldolgozni az egyik szülő elvesztéséhez, így például a halálhoz vagy a váláshoz hasonló élethelyzeteket.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával készített sorozat a szülőknek, szakembereknek és a pedagógusoknak is segít abban, hogy miként kezeljék ezeket a helyzeteket

– tette hozzá.

Elmondta, Magyarországon körülbelül 300 ezer egyszülős család él, és az esetek nagy többségében az anya neveli egyedül a gyerekét vagy a gyerekeit, ugyanakkor mintegy 40 ezer, gyermekét egyedül nevelő apa is van. Az ország lakosságának 10 százaléka él egyszülős családban – mutatott rá.

A sokféle élethelyzetből kialakuló egyszülős családok számtalan nehézséggel küzdenek, szinte nincs az életnek olyan területe, amelyre ez ne lenne hatással

– fűzte hozzá.

A három éve megnyílt Egyszülős Központ eddig 70-nél több szolgáltatással, 14 ezer családnak segített – mondta Nagy Anna.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre