Szélsőséges hinduk öltek meg egy keresztény lelkészt

Maharashtra állam egyik falujában hindu nacionalisták öltek meg egy keresztény hittérítőt, mert a fenyegetések ellenére sem volt hajlandó feladni Krisztus tanításait.

A harmincöt éves Munsi Thadu tiszteletest és családját öt évvel ezelőtt üldözték el falujukból, miután felvették a keresztény vallást és azon munkálkodtak, hogy keresztény közösséget építsenek fel Badbariban.

Az indiai keresztény család a közeli erdőben talált menedéket, ahol új házat emeltek, majd a családfő folytatta misszionáriusi tevékenységét.

Badbari község hindu vezetői ezt továbbra sem nézték jó szemmel: több alkalommal életveszélyesen megfenyegették a lelkész.

Ennek ellenére Munsi tiszteletes az évek során folytatta az evangélium hirdetését, aminek gyümölcseként húsz családot vezetett Jézus Krisztushoz.

Ezt megelégelve a falu hindu vezetői feltüzelték a helybelieket, akik a közelmúltban családja szeme láttára kirángatták házából, majd agyonverték a missziós lelkipásztort. Felesége hiába könyörgött az életéért – közölte az International Christian Concern.

 

 

Az indiai lelkész korábban egy maoista szeparatista szervezet tagja volt, de miután megtért, minden erejével arra törekedett, hogy minél több emberrel megismertesse Jézus Krisztus tanításait. Egy név nélkül nyilatkozó megtért keresztény férfi arról beszélt, hogy

Munsi tiszteletest a hite és a környékbeli emberekért tett szolgálatai miatt ölték meg

– adta hírül a Linga.org.

Indiában több mint hatvanhat millió keresztény él, akik a lakosság 1.36%-át teszik ki a több mint egymilliárdos lakossággal rendelkező országban. Az Open Doors szerint a Indiában egyre nagyobb teret nyernek a szélsőséges hindu csoportok, melyek napi szinten követnek el támadásokat a keresztény közösségek ellen.

A keresztényüldözéssel kiemelten foglalkozó szervezet tavalyi jelentése alapján India a tizedik helyen szerepel azon országok listáján, amelyekben a keresztények üldöztetést szenvednek hitük miatt.

Az indiai keresztényekről bővebben itt olvashatnak.

Keresztény jelképeket távolítottak el egy indiai temetőből

Megöltek egy keresztény nőt Indiában

Felmentették az Orissai-mészárlás több ezer elkövetőjét

Kiemelt képünk forrása a Linga.org.

Iratkozzon fel hírlevelünkre